PSM-IV-ExM reclama a Isern que l’esforç en les retallades no recaigui exclusivament en els treballadors públics

El grup municipal considera imprescindible consensuar amb els sindicats les mesures d’estalvi a l’Ajuntament de Palma al mateix temps que insta a l’equip de govern del PP a buscar, junt amb l’oposició, fórmules per reactivar l’economia

El grup municipal veu amb preocupació com el PP de Cort planteja un pla d’austeritat als sindicats que afecta directament els funcionaris i treballadors públics en una situació crítica com l’actual. Hem de recordar que els treballadors públic no són els que han provocat aquesta crisis i tampoc han de ser els únics en pagar-la. Els sobiranistes i ecosocialistes comprenen la necessitat de realitzar esforços davant la urgència d’ajustar al màxim la despesa pública, tot i que considera injust que tan sols es proposi austeritat per als treballadors del sector públic que sempre han estat disposats a assumir certs sacrificis per l’interès general.

És per això, que PSM-IniciativaVerds-Entesa exigeix a l’equip de govern de Cort que sigui prudent i just amb els treballadors públics per tal d’arribar a un acord amb els sindicats durant l’actual negociació sobre les retallades en les seves condicions salarials i laboral. Cal recordar que aquests condicions són fruit de les negociacions col·lectives aconseguides al llarg de molts d’anys.  

El grup municipal, a més, vol destacar la importància de la feina dels funcionaris de l’administració municipal com són els policies locals, els treballadors socials, els educadors de carrer i els bombers, que realitzen una feina imprescindible sobretot en moment d’emergència social com l’actual. &
nbsp;

En aquest sentit, el grup municipal denuncia l’estafa electoral del PP que només planteja retalls i està demostrant ser incapaç de presentar propostes que contribueixin a reactivar l’economia i així poder augmentar els ingressos. És més, les úniques propostes en positiu que s’han debatut a Cort han provingut d’aquest grup municipal i en el darrer plenari del passat dia 29 de setembre hi va haver un clar exemple. El PP es va veure obligat a aprovar la proposició de PSM-IV-ExM relativa als rodatges cinematogràfics a Ciutat per tal de fomentar l’activitat de sectors alternatius amb un gran potencial de creixement i capaços d’oferir noves oportunitats laborals. 

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa reafirma el seu compromís per seguir treballant per tal de presentar propostes en positiu que permetin contribuir a la reactivació econ&
ograve;mica a Ciutat, com és per exemple apostar per la cultura com a motor de creació de llocs de feina. Això després que l’equip de Mateu Isern hagi demostrar ser incapaç de presentar ni una sola mesura per crear noves oportunitats laborals i econòmiques. 

Davant aquesta evidència, PSM-IV-ExM considera que al PP no li queda més remei que escoltar i parlar amb els grups a l’oposició per tal de treballar per l’interès general i projectar solucions efectives perquè Palma surti reforçada d’aquesta situació de crisi econòmica i social.