PSM-IV-ExM rebutja la idea de Delgado de construir el nou port esportiu de s’Algar, a Sant Elm (Andratx)

El diputat Antoni Alorda i els regidors del PSM-EN a l’Ajuntament andritxol presentaran iniciatives per aturar el projecte, nascut als anys 80 i que preveu la construcció de 200 amarraments en una zona protegida rica en posidònia devora sa Dragonera

El grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa i el grup municipal del PSM-Entesa Nacionalista d’Andratx han anunciat avui que presentaran iniciatives per aturar el nou port esportiu a s’Algar (Sant Elm, Andratx). El projecte és dels anys 80, i preveu la construcció de 200 amarraments a una zona protegida rica en posidònia (declarada LIC per la Unió Europea i afectada pel parc natural de sa Dragonera). 

Nacionalistes i ecosocialistes s’oposen a la idea del conseller Carlos Delgado de recuperar el projecte, que “forma part
de la mentalitat del desenvolupisme a ultrança, ja caducada”, afirma el diputat Antoni Alorda. “No entenem aquesta afició del conseller Delgado de cercar dins els calaixos per recuperar projectes oblidats, que han estat aturats gràcies a les mobilitzacions populars i als avanços en la protecció del territori”. 

Des del PSM-IV-ExM recorden que fa 20 anys que la societat andritxola s’ha mobilitzat per aturar la construcció d’aquest port esportiu a s’Algar, davant sa Dragonera. 

Alorda ha avançat que el grup parlamentari presentarà iniciatives per ser debatudes al Parlament, i el portaveu del PSM-EN d’Andratx, Joan Manera, ha anunciat que presentaran al·legacions al projecte.