PSM-IV-ExM proposa que les entitats juvenils puguin utilitzar i gestionar els Casals de Barri els cap de setmana

Antoni Noguera defensa una moció a Cort per afavorir que les associacions de joves puguin tenir un espai durant els caps de setmana sense que a l’Ajuntament li suposi una despesa

El regidor del grup municipal, Antoni Noguera, ha registrat una proposició per debatre en el proper plenari del dia 26 de gener amb l’objectiu de connectar les necessitats de les associacions juvenils amb l’oportunitat que ofereixen les instal•lacions dels casals de barri que actualment es troben en cessió d’ús.

La coalició sobiranista i ecosocialista proposa que els casals de barri en règim de cessió d’ús prioritzin per als caps de setmana, temps lliure dels joves, les sol•licituds fetes per entitats juvenils per dur a terme les seves activitats i compensar la manca d’espais de promoció de l’associacionisme juvenil i d’oci alternatiu a Ciutat. Noguera defensa l’obligació i responsabilitat de Cort d’aportar solucions alternatives per pal•liar les retallades, i en molts casos l’eliminació, en les subvencions públiques que dificulta el bon funcionament de les entitats juvenils.

“Davant un evident context de crisi econòmica hem de ser responsables en el manteniment de determinats serveis i ajudar en aquest cas a les entitats juvenils a mantenir les seves activitats és un acte de responsabilitat ineludible”. Noguera considera que aquesta proposta “connecta les necessitats amb les oportunitats actuals”.

A més, la proposició contempla la possibilitat de facilitar a les entitats juvenils la gestió, també durant els caps de setmana, dels casals de barri en r&
egrave;gim de cessió d’ús, a partir de la presentació d’un projecte d’activitats. Es tracta d’una proposta que no suposaria cap cost per a l’Ajuntament, que es produiria d’acord amb la normativa d’ús de les instal•lacions municipals, però que en canvi proporcionaria uns beneficis socials incalculables en termes de conciliació, integració, oci i cohesió social.


Documents adjunts