PSM-IV-ExM proposa la dació en els pagaments de les hipoteques que s’executin

El grup municipal presenta una moció en el proper plenari per tal que l’Ajuntament de Palma pregui decisions en favor dels ciutadans per tal, a més, d’evitar els desnonaments de les famílies amb més dificultats econòmiques


La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa defensa una justa regulació de la llei hipotecària i per tant el canvi en la regulació que inclogui la dació en el pagament en els casos que es produeixi l’execució de la hipoteca per part de l’entitat bancària. El regidor Antoni Noguera presenta una moció que defensa els interessos dels ciutadans més desafavorits per tal d’evitar que hagin de veure’s obligats a seguir pagant el deute de la hipoteca un cop el banc els hi retira el dret a l’habitatge.
 
“És necessari afrontar solucions pràctiques per a les famílies amb més dificultats evitant el desnonament o aprovant moratòries per paralitzar-lo”. La coalició és partidària, a més, d’aprovar amb caràcter urgent les mesures que siguin necessàries perquè les famílies ja desnonades puguin accedir en règim de lloguer social al miler de pisos buits que les entitats financeres acumulen. En el mateix sentit, el grup municipal del PSM-IniciativaVerds-Entesa defensarà la necessitat d’establir un protocol per combatre l’exclusió social i les situacions d’extrema urgència econòmica en el proper plenari que se celebrarà aquest mes de juliol.
 
D’aquesta manera la coalició sobiranista i ecosocialista es fa ressò de les demandes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca així com altres organitzacions socials, i se suma a la seixantena de municipis que s’han mostrat a favor de modificar la regulació hipotecària per tal d’agreujar una problemàtica cada cop més estesa. Palma es convertiria, en aprovar-se aquesta moció, en la segona ciutat més important, després de Barcelona, en sol·licitar un canvi de la llei hipotecària.
 

Documents adjunts