PSM-IV-ExM proposa estímuls perquè les petites empreses i els autònoms creïn llocs de feina

Ensenyat i Català presenten a Joves Empresaris les propostes per fomentar l’economia i l’ocupació

Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat i al Senat, Jaume Català, junt amb altres dirigents de la coalició, s’han reunit avui horabaixa amb membres de Joves Empresaris, encapçalats per la presidenta, Irene Llull, qui han explicat les seves demandes. Els candidats els han explicat les propostes de la coalició per estimular l’economia i crear llocs de feina: 

Mesures amb caràcter general:
- Aprovació d’una exempció de dos anys en la cotització a la Seguretat Social dels treballadors autònoms i empresaris de menys de 35 anys que fundin la seva primera empresa i cotitzin, per
primera vegada, en el Règim d’autònoms de la Seguretat Social.
- Proposta d’una reducció temporal en la cotització a la Seguretat Social per a aquelles empreses que contractin nous treballdors.
- Fomentar que els cursos formatius es realitzin, prioritàriament, coincidint amb els mesos de menor activitat turística, entre octubre i maig.
- Establir que les petites empreses i autònoms ingressin l’IVA de les factures cobrades, no de les factures expedides.
- Reglamentar els terminis de pagament a proveïdors de les institucions públiques.  

Mesures específicques per les Illes Balears:
- Complementar l’oferta turística de sol i platja. Projecte “Som un país, no un parc temàtic”, per posar en valor el patrimoni històric, artístic i cultural i diversificar l’
oferta.
- Suport a la indústria audiovisual i potenciar les Illes com a gran plató cinematogràfic.
- Foment de les energies renovables. L’equiparació dels costos entre l’energia fotovoltaica i la tarifa elèctrica permetrà la generalització de sistemes familiars de producció d’energia elèctrica i dinamitzar el sector elèctric.
- Incentivar la rehabilitació d’habitatges i els sistemes d’eficiència energètica, dinamitzant la petita empresa familiar de construcció.
- Suport al sector agroalimentari, estratègic en qualsevol destinació turística i potencial jaciment de llocs de feina. 

Mesures per a la formació i l’empresa: Implantar el sistema alemany de contracte de formació en l’empresa, que compagina estudis i treball. Alemanya té una de les menors taxes del món de desocupació juvenil. El
sistema complementa estudi i treball, adaptant-se a les necessitats de l’empresa. Aquests contractes, inicialment prevists només per a formació professional, també s’han aplicat a la Universitat i a la gestió empresarial.