PSM-IV-ExM proposa arribar als 206€/habitant en serveis socials

Fina Santiago vol incrementar la despesa social progressivament fins al 2014 (actualment és de 134€/habitant), la qual cosa crearia 2.000 llocs de feina

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui el programa electoral en matèria de benestar social. La candidata al Parlament i actual consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, acompanyada pel candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha explicat que els dos reptes de la formació per a la propera legislatura en aquest àmbit són aconseguir un finançament adequat per als serveis socials i fer de Son Dureta un "espai de benestar social". Santiago ha afirmat: "pensam que en moments de crisi s’ha d’invertir sobretot en les persones: en educació, en serveis socials i en salut". 

Pel que fa a la
primera proposta, la candidata ecosocialista ha explicat que la despesa actual en serveis socials és de 134€/habitant. L’objectiu de la coalició PSM-IV-ExM és arribar progressivament als 206€/habitant l’any 2014. Això es materialitzaria incrementant el pressupost per a aquesta matèria, partint dels 123 milions actuals, de la següent manera: l’any 2012 s’hi incrementaria un cèntim més per cada euro del pressupost de la CAIB (dels ingressos propis). L’any 2013, s’hi augmentaria en dos cèntims més per cada euro. I l’any 2014, tres cèntims més. 

Fina Santiago ha afirmat que "si hi ha voluntat política, podrem arribar a aquestes xifres. És un objectiu realitzable i que afavoriria la cohesió social". La despesa aniria destinada a "consolidar l’esforç que s’ha fet aquesta legislatura en atenció a les persones dependents" (més residències, més
centres d’estades diürnes), i "invertir en el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental".

A més, ha explicat que aquest increment de la despesa en serveis socials "crearia més de 2.000 llocs de feina estables, no deslocalitzables i no estacionals, amb treballadors formats". 

D’altra banda, la candidata de PSM-IV-ExM ha explicat que "l’altre repte és convertir Son Dureta en un espai de benestar social" dotant-lo d’usos sociosanitaris. És a dir, ubicant-hi una residència per a persones majors, així com centres de dia i centres ocupacionals per problemes de salut mental.