PSM-IV-ExM proposa acabar el tren de Llevant o rescatar el túnel de Sóller en compte de començar una autopista a Palma

El grup de consellers al CIM presenta una moció per rebutjar la via connectora de PP-PSOE, i una altra perquè els consellers del PP deixin de fer-se preguntes “d’autobombo” llevant instruments de control a l’oposició

El grup de consellers del PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell de Mallorca han explicat avui el contingut de les iniciatives que presentaran demà al plenari de la institució insular. 

El portaveu del grup, Joan Font, ha destacat una moció per rebutjar el projecte de via connectora que ara vol començar l’equip de govern del PP i que va intentar impulsar el PSOE el passat mandat (però que els partits del PSM-IV-ExM varen aturar per no haver estat consensuat al si del pacte). Font ha explicat que la prioritat hauria de ser acabar obres començades com
ara el tren de Llevant Manacor-Artà (una inversió que també depèn del Ministeri de Foment), o rescatar la concessió del túnel de Sóller (“és inacceptable que la gent de Sóller encara hagi de pagar per poder anar a ca seva”). Per això, els nacionalistes i ecosocialistes insten l’equip de govern a negociar amb Foment la destinació dels doblers que en principi estaven destinats al conveni de carreteres, “sense renunciar a cap euro del conveni”. 

Font també ha explicat el contingut d’una moció per proposar que el PP deixi de fer preguntes “d’autobombo” en el plenari, ja que lleven instruments de control a l’oposició. Proposen que, si l’equip de govern vol explicar aspectes relatius a la gestió, s’inclogui un punt en l’ordre del dia per fer-ho, sense que hagi de restar capacitat de control a l’oposició.
Cada vegada que els consellers del PP es fan preguntes a ells mateixos, els consellers del PSM-IV-ExM abandonen la sala de plens en senyal de protesta. 

Una altra iniciativa que es presenta en el plenari de demà és una moció per reclamar l’actuació del vicepresident i conseller de Cultura per fer complir la llei de patrimoni i obrir un expedient sancionador pel cas de l’estàtua de Jaume II a Sineu, vuit mesos després que els tècnics de patrimoni del Consell hagin emès un informe desfavorable per ubicar l’estàtua a la plaça de l’Església. Des del PSM-IV-ExM consideren que, si continua mantenint aquesta actitud obstruccionista el responsable de Cultura de la institució insular podria estar incorrent en un delicte de prevaricació. 

D’altra banda, es tramitarà per despatx extraordinari la petició del grup nacionalista i ecosocialista de rec&
oacute;rrer la sentència que desprotegeix l’edifici de GESA. Així mateix, s’acordarà la recuperació de la carretera vella de Pollença a Lluc, la qual cosa suposarà la culminació d’un procés iniciat per l’equip del Departament de Medi Ambient del Consell durant el passat mandat (PSM-IV-ExM).