PSM-IV-ExM presenta una proposició no de llei contra el desmantellament de la Unitat Anticorrupció

La coalició denuncia que s’intenta obstaculitzar la tasca investigadora sobre casos claus per a la credibilitat democràtica

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha registrat una proposició no de llei perquè el Parlament de les Illes Balears insti al Govern de l’Estat a mantenir la Unitat Anticorrupció de l’Agència Tributària.

La coalició entén que aquesta unitat especial, durant els 7 anys que ha estat en funcionament, ha estat clau per a desvetllar entramats delictius de primer ordre, com ho són el coneguts com a casos Maquillatge o Nóos. En ambdós casos es tracta de desviament de recursos públics. També ha estat clau per a depurar els múltiples escàndols de corrupció que recauen en l’actual partit al
govern, el PP.

En l’exposició de motius de la PNL s’afirma que “la lluita contra el frau fiscal i la corrupció constitueixen un element imprescindible per a garantir el bon ús dels recursos públics, i evitar així un frau democràtic que perjudica el benestar de la col·lectivitat.” 

En aquest sentit, PSM-IV-ExM considera que amb el desmantellament de la Unitat Anticorrupció s’intenta obstaculitzar la tasca investigadora sobre casos claus per a la credibilitat democràtica. Concretament, l’anunci del desmantellament es produeix en un moment en que s’estan investigant temes com la ramificació del cas Gürtel a les Illes Balears, o el cas Nóos, que afecta a Iñaki Urdangarín i a la infanta Cristina de Borbó.

Per això, a més de la proposició no de llei que es presenta al Parlament, PSM-IV-ExM ha presentat una
pregunta al Govern espanyol perquè expliqui els motius pels quals l’Agència Tributària ha desmantellat la Unitat Especial d’Investigació Judicial. La pregunta serà tramitada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví.