PSM-IV-ExM presenta una moció al Consell per pal·liar la manca de liquiditat dels ajuntament de Mallorca

D’altra banda, el portaveu ha sol·licitat la retirada d’un punt que el PP ha presentat d’urgència per tal d’iniciar els tràmits pel cessament de l’activitat de RTVM sense passar per cap comissió informativa

El grup de consellers del Consell de Mallorca ha presentat en roda de premsa avui les principals qüestions que la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa durà en el proper plenari de la institució que se celebrarà demà. 

En primer lloc, el portaveu del grup Joan Font ha detallat la moció que es defensarà demà per tal de modificar el reglament del Pla d’Obres i Serveis perquè es pugui fer efectiva la convocatòria per al 2012 tenint en compte que les obres de manteniment, rehabilitació o reforma d’infraestructures de compet&
egrave;ncia municipal tindran prioritat. 

“Apel·lam a la responsabilitat de l’equip de govern per contribuir a solucionar els problemes de liquiditat que padeixen els ajuntaments de Mallorca. D’aquesta manera es finalitzaria un procés iniciat la legislatura passada i que compta amb el consens de tots els consistoris illencs i tots els grups polítics del Consell”. En el mateix sentit, PSM-IV-ExM proposa incloure una nova convocatòria d’ajudes. 

“Amb nocturnitat i traïdoria” 

Una de les qüestions clau que el grup de consellers nacionalistes i ecosocialistes han destacat avui és la proposta de l’equip de govern d’incloure d’urgència un punt a l’ordre del dia tan rellevant com és l’inici dels tràmits per fer possible el cessament de les activitats de l’ens públic de Radio i Televisi&
oacute; de Mallorca. 

Joan Font ha titllat de despropòsit les formes i el moment en què s’ha realitzat. “Sense cap informe jurídic i sense passar per cap comissió informativa, el PP actua amb nocturnitat i traïdoria”. De fet, demà, abans del ple, està previst que se celebri una Junta d’Accionistes de l’ens públic sense tenir en compte la petició del PSM-IV-ExM perquè la presidenta de la institució donés explicacions sobre el tancament. 

Joan Font ha demanat públicament la retirada d’aquest punt de l’orde del dia i insta a l’equip de govern a constituir una comissió, on hi siguin presents tots els partits polítics i representants del sector implicat, per definir el model audiovisual. 

Altres qüestions del ple 

D’altra banda, el grup de consellers t&
eacute; previst efectuar una pregunta en el ple relativa al projecte de la Via Connectora. El portaveu ha assegurat que la coalició està vigilant a totes les passes que faci el Consell de Mallorca, principalment en l’execució del primer tram del projecte després que la presidenta de la institució ho anunciés fa pocs dies. 

En tot cas, Font ha recordat que la coalició no consentirà cap projecte que vagi en contra de la protecció del territori i sigui desproporcionat, i reclama a l’equip de govern que expliqui quin és el tipus de model de via connectora que volen fer perquè la ciutadania el conegui. “És important que defineixin què faran, com i amb quins doblers”. 

Pel que fa l’estàtua de Sineu, el portaveu ha explicat que no s’entén que l’actual Direcció Insular de Patrimoni digui que no localitza l’
expedient que es va realitzar la legislatura passada, i sobre el qual l’ajuntament de Sineu ja va assegurar la retirada de l’estàtua del rei Jaume II. “Farem tot el necessari per preservar el nostre patrimoni i perquè la declaració de BIC de Sineu sigui respectada”. 

El grup de consellers, a més, està preocupat per la tasca de la Direcció Insular de Cultura que ha de dur a terme l’expedient plurianual per a la compra de llibres per a les biblioteques públiques de Mallorca. “La legislatura passada es va fer molta feina per aconseguir tramitar aquest expedient i confiem que ara s’executi sense demora”. 

Finalment, s’ha tractat la qüestió dels bombers que no han pogut estar contractats pel Consell de Mallorca. Font ha explicat que els responsables d’aquesta situació són els consellers del PP ja que van ser ells els qui van vetar l&
rsquo;aprovació d’una partida extraordinària per tal de fer possible aquesta contractació durant l’estiu.

Documents adjunts