PSM-IV-ExM presenta una candidatura de “gent compromesa amb aquesta terra” amb l’objectiu de rompre el bipartidisme

Miquel Ensenyat i David Abril lideren la llista al Congrés, i Jaume Català i Francisca Mas són candidats al Senat per Mallorca

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui horabaixa les candidatures al Congrés dels Diputats i al Senat per les eleccions generals del proper 20 de novembre. La llista al Congrés està encapçalada per Miquel Ensenyat (PSM), conseller del Consell de Mallorca i batle d’Esporles, i per David Abril, coordinador d’IniciativaVerds i exdirector general de Canvi Climàtic. Els candidats al Senat són Jaume Català, dirigent d’Entesa per Mallorca, i Francisca Mas, històrica militant del moviment feminista. 

Miquel Ensenyat ha explicat que els integrants de les candidatures de la coalició nacionalista
i ecosocialista són “gent amb il·lusió i amb ganes, la majoria dels quals no havíem estat mai en primera línia política. Som gent compromesa amb aquesta terra i amb aquestes illes, que fa molts anys que lluitam per aquesta terra des de col·lectius, entitats i associacions, i coneixem molt bé quines són les seves necessitats”. 

Ensenyat ha explicat l’objectiu d’aquesta candidatura: “ara hem fet una passa més, perquè volem rompre aquest bipartidisme que ens ha representat fins ara a Madrid, i que no ha duit res de bo per aquesta terra. Volem ser la veu dels ciutadans d’aquesta terra, d’aquestes illes”. 

Els membres de la candidatura han comparegut davant els mitjans amb uns cartells que formaven l’eslògan de la coalició , “pensa diferent”. I posteriorment han mostrat el revers dels cartells, en què hi havia
dibuixos de persones de diferents sexes, edats i condicions, que simbolitzen la diversitat social que la coalició aspira a reflectir i representar. 

El candidat de PSM-IV-ExM al Congrés s’ha mostrat esperançat amb les possibilitats d’obtenir representació a Madrid, ja que les enquestes preelectorals detecten “un gran augment de partits ecologistes i nacionalistes, al marge de PP i PSOE, en el Congrés dels Diputats”. 

La coalició nacionalista i ecosocialista ha presentat les candidatures a les Corts Generals espanyoles després de recollir 11.208 signatures d’aval de ciutadans de les Illes Balears, 15 vegades més que els 731 avals exigits per la llei electoral. La qual cosa demostra la mobilització de la ciutadania progressista, ecologista i sobiranista d’aquest país i acosta la possibilitat d’aconseguir representació a Madrid.

Documents adjunts