PSM-IV-ExM: l’atac del PP als sindicats és un "atac als treballadors" i "prepara el terreny per a noves retallades"

La coalició de nacionalistes i ecosocialistes critica la decisió del Govern d’eliminar alliberats sindicals i suprimir les subvencions als sindicats

El Govern del PP ha anunciat que pensa eliminar 89 alliberats sindicals, reduir les hores als altres delegats, suprimir el fons d’acció sindical i les subvencions de 204.495 euros anuals, i llevar els quatre locals per a ús exclusiu de sindicats, per agrupar-los en un. Aquestes retallades suposen deixar en suspens l’acord d’acció sindical que signà l’Executiu de Jaume Matas l’any 2006 amb els sindicats UGT, CCOO, Stei-I i Cemsatse (al qual després s’afegiren USO, ANPE, CSIF i SAE), la qual cosa es fa de forma unilateral, sense negociació ni acord possible. 

Des del PSM-IniciativaVerds-Entesa entenen
que qualsevol ajustament en aquest sentit s’haurien d’haver produït en el context del diàleg i de nous acords. Nacionalistes i eosocialistes consideren que aquesta forma d’actuar es contradiu de forma brutal amb el discurs d’investidura del president Bauzà, en què parlava de consens i diàleg.

El coordinador d’IniciativaVerds, David Abril, ha afirmat que "el Govern Bauzá juga a dimonitzar els sindicats, situar-los com si fossin part del problema, quan el problema que tenim és que el Govern és incapaç de cercar els ingressos, o de reclamar el nostre finançament davant Madrid, per fer front a la crisi econòmica". 

Abril ha afegit que aquest atac contra els sindicats "és un atac premeditat contra la seva tasca en defensa dels treballadors i de les seves condicions laborals", i que la intenció del PP és "preparar el terreny per una nova tanda de retallades tant de sector pú
blic com de personal, llevant del mig als qui més poden fer per controlar-ho, que són els representants dels treballadors del sector públic". 

Per la seva banda, el diputat del PSM-Més per Menorca, Nel Martí, denuncia que el "Govern abusa premeditadament de la situació de crisis econòmica que viu la nostra societat per retallar tot allò que molesta al PP. Ahir va ser Televisió de Mallorca, l’Obra Cultural Balear o la Direcció General de Política Lingüística, i avui són els sindicats". Martí conclou: "la realitat és, emperò, que mentre fa tot açò el Govern de Bauzà augmenta el sou dels membres del seu gabinet de forma absolutament injustificada".