PSM-IV-ExM: l’abandonament definitiu de les armes per part d’ETA “és una bona notícia per a la pau, la democràcia i Euskal Herria”

La coalició afirma que s’obri una nova etapa històrica en la qual “la democràcia ha de ser la gran protagonista”, i exigeixen responsabilitat a tots els actors socials i polítics per aconseguir el desarmament i la dissolució de l’organització terrorista

@font-face font-family: "Times"; @font-face font-family: "MS 明朝"; @font-face font-family: "Cambria Math"; @font-face font-family: "Cambria"; @font-face font-family: "Arial Narrow"; p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; .MsoChpDefault font-family: Cambria; div.WordSection1 page: WordSection1;
La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que el comunicat de l’organització terrorista ETA en què anuncia el cessament definitiu de l’
activitat armada és una bona notícia per a la pau, per a la democràcia i especialment per a Euskal Herria. A més, és una notícia que fa anys que esperàvem. Des d’avui els ciutadans bascos són més lliures.
 
Amb l’abandonament de les armes per part d’ETA s’obri una nova etapa històrica per al País Basc, en la qual la democràcia ha de ser la gran protagonista. A partir d’ara, tots els projectes polítics es podran defensar, i s’hauran de poder defensar, sense violència, sense coaccions, sense imposicions.
 
En aquesta nova etapa que comença ara, s’ha d’exigir responsabilitat a tots els actors socials i polítics implicats, per tal d’aconseguir el desarmament d’ETA i la seva dissolució definitiva.
 
A més, avui cal tenir un reconeixement de les víctimes de l’organització
terrorista, les seves famílies i el seu patiment, especialment dels dos guàrdies civils morts en l’atemptat de Palmanova, el mes de juliol de 2009.