PSM-IV-ExM instarà el Parlament a rebutjar la urgència de la llei contra el català perquè argumenta que és un “obstacle”

Biel Barceló adduirà a la Junta de Portaveus d’avui que argumentar que la llengua pròpia és un “obstacle” és “vergonyós i indigne d’un Govern democràtic”

El portaveu del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, instarà avui el Parlament a rebutjar la motivació del Govern per tramitar per urgència el projecte de llei de modificació de la llei de funció pública, que elimina el requisit de català i rebaixa l’oficialitat de la llengua pròpia del país. El Govern n’ha motivat la urgència argumentat que cal eliminar el requisit de català perquè és un “obstacle”. 

Biel Barceló exposarà que el Parlament no pot acceptar de cap manera aquesta argumentació, que
qualifica de “vergonyosa i indigna d’un Govern de les Illes Balears democràtic, que ha de governar al servei del nostre poble. La llengua pròpia d’aquest país no pot ser considerada un obstacle per ningú, i molt manco pel Govern. Això no passa a cap país democràtic del món”. Barceló s’adreçarà al president de la cambra legislativa, Pere Rotger, perquè traslladi al Govern el rebuig del Parlament a aquesta motivació.