PSM-IV-ExM instarà a Bauzá a actuar perquè els PGE no discriminin els ciutadans de les Illes Balears

Biel Barceló considera “inacceptable” que es posi en perill el descompte en transport aeri per residents; demanarà al president dimarts que ve al Parlament quina opinió li mereixen les mesures aprovades ahir pel Govern espanyol

El portaveu de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Parlament, Biel Barceló, instarà al president Bauzá a actuar de manera decidida perquè els Pressuposts Generals de l’Estat (PGE) aprovats ahir pel Govern espanyol no discriminin els ciutadans de les Illes Balears. Barceló demanarà el proper dimarts al president, en la sessió parlamentària de control al Govern, quina opinió li mereixen les mesures aprovades en el Consell de Ministres d’ahir. 

Des de la coalició nacionalista i ecosocialista consideren “
inacceptable” que les retallades del Govern espanyol del PP afectin als drets dels ciutadans balears, que pateixen els efectes de la insularitat, especialment en la política de transport. Biel Barceló considera que la retallada de més del 16 per cent de la partida per al descompte en els bitllets aeris per a residents posa en perill la continuïtat d’aquesta bonificació. 

Barceló apunta que aquest fet és encara més greu tenint en compte la precària situació del transport aeri i de les connexions entre les illes i el continent, que els darrers mesos han vist disminuïdes les freqüències i han experimentat increments notables de les tarifes. Aquesta rebaixa evidencia també el poc pes de Bauzá a Madrid: la mateixa setmana que el PP afirma que l’Estat es farà càrrec dels descomptes que fins ara assumia el Govern, Rajoy en rebaixa la partida. 

Amnistia fiscal: “impresentable”, i “un engany als ciutadans” 

D’altra banda, el portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM considera que l’amnistia fiscal aprovada pel Govern espanyol és “impresentable” i “un escàndol”, ja que “suposa perdonar delictes a grans estafadors mentre hi ha gent que es queda en el carrer i endeutada perquè ni tan sols pot cancel·lar la hipoteca tornant ca seva”. A més, és “un engany als ciutadans”, ja que quan el Govern del PSOE va plantejar la possibilitat d’aplicar aquesta mesura el PP la va criticar durament. 

Barceló considera que “en compte de facilitar el blanqueig de doblers, el que ha de fer el Govern de l’Estat és incrementar la lluita contra el frau fiscal, ja que així hi recaptarien molts de doblers i evitarien retallades com les que estan fent, que s&
oacute;n insostenibles per la societat”. 

Finalment, com a valoració global, el portaveu de la formació nacionalista i ecosocialista considera que “les fortes retallades que imposen els PGE tendran com a conseqüència una important retracció de l’activitat econòmica, la qual cosa generarà més atur i més conflictivitat social i retardarà encara més la recuperació del teixit productiu i la sortida de la crisi”. “Rajoy només pren les mesures que li dicten la patronal, els poders financers i n’Angela Merkel, que són justament les receptes que ens enfonsen encara més en la crisi i ens allunyen del final del túnel”, ha conclòs.