PSM-IV-ExM insta l’equip de govern del CIM a recórrer la sentència que desprotegeix l’edifici de GESA

La coalició considera “sorprenent” la resolució judicial, que addueix criteris urbanístics per anar contra una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes avalada pels tècnics de la UIB i de la Comissió de Patrimoni Històric del Consell

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha instat avui l’equip de govern del Consell de Mallorca a recórrer la sentència judicial que anul·la la protecció de l’edifici de GESA, a Palma. 

Des de la coalició nacionalista i ecosocialista respecten la sentència, però apunten que no és ferma i insten les autoritats del Consell a presentar-hi un recurs per tal de defensar els interessos de la institució insular i les resolucions de la Comissió Insular de Patrimoni Històric. 

La coalició
qualifica de “sorprenent” el contingut de la sentència, ja que recorden que la protecció de l’edifici dissenyat per l’arquitecte Josep Ferragut va ser promoguda pel Col·legi d’Arquitectes, atenent al valor artístic, patrimonial i cultural de l’edifici. Nacionalistes i ecosocialistes recorden, així mateix, que la iniciativa va ser valorada positivament per informes pericials de la UIB, així com per tècnics del Departament de Patrimoni del Consell, i la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni Històric va acordar la protecció de l’edifici. 

D’altra banda, des del PSM-IV-ExM consideren que el fet que la resolució judicial establesqui que un edifici no té valors patrimonials adduint motius urbanístics és “un precedent delicat i negatiu”, ja que “sembla que hi ha pesat més una valoració urbanística i econ&
ograve;mica que no una valoració estrictament en termes culturals i patrimonials”.