PSM-IV-ExM insta el PP a retirar la llei que “enterra la llei de normalització lingüística i el consens dels darrers 25 anys”

La coalició retreu a Bauzá que legisli només per a una minoria del seu partit, confia que dins les files dels conservadors es produeixi una reacció, i exigeix al Govern que es dediqui a crear llocs de feina en compte d’anar contra els mallorquins

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha informat avui que presentarà al·legacions a tots els punts de l’avantprojecte de llei del Govern del PP de modificació de la llei de funció pública per buidar de contingut l’oficialitat de la llengua catalana. Els diputats Antoni Alorda (PSM-EN) i Fina Santiago (IniciativaVerds), i el dirigent d’Entesa Miquel Àngel Mas han avançat que les conclusions de les al·legacions seran instar el Govern a retirar l’avantprojecte de llei. 

Antoni
Alorda ha explicat que la proposta del PP és una “provocació” i una “irresponsabilitat” que “enterra la llei de normalització lingüística i, amb ella, el consens social i polític que havia imperat en matèria lingüística durant els darrers 25 anys en aquest país”. “És extraordinàriament greu que el PP enterri el consens lingüístic assolit per totes les forces polítiques en la primera legislatura democràtica, i que ho faci per la porta falsa, amb una disposició addicional a una llei que no hi té a veure, on tota la intenció és degradar el caràcter oficial de la llengua catalana”, ha dit. 

Alorda ha qualificat l’avantprojecte de “cortina de fum” davant la situació de crisi econòmica. “És evident que només ho fan per desviar l’atenció, i per
satisfer una part minoritària dels militants i dels votants del PP”, en referència al sector més reaccionari i nacionalista espanyol. “Confiam i animam que es produeixi una reacció d’aquella part del PP que aprecia i estima les senyes d’identitat del país, i que no entén perquè ara el Govern vol trencar el consens lingüístic”, ha afirmat. 

Per la seva banda, Miquel Àngel Mas ha exhortat l’Executiu Bauzá a dedicar-se a lluitar contra la crisi econòmica: “que el Govern se centri en crear llocs de feina i en sortir de la crisi. Sorprèn que en aquests moments l’únic que vol el president és reobrir polèmiques i anar en contra dels mallorquins”. 

D’altra banda, des de la coalició PSM-IV-ExM recorden que una quinzena d’ajuntaments (i, entre ells, amb el suport de grups municipals del PP) ha aprovat
mocions de suport al manteniment del català com a requisit per accedir a la funció pública. Aquests municipis són: Artà, Búger, Esporles, Lloseta, Llubí, Pollença, Sant Joan, Sant Llorenç, Sóller, Sencelles, Alaró, Algaida, Capdepera i Ses Salines.