PSM-IV-ExM insta el PP a consensuar un Pacte per l’Ocupació

La regidora Marisol Fernández presentarà una moció al ple de març per rebutjar la reforma laboral i analitzar-ne les conseqüències que generaran més injustícia social i precarietat laboral

La coalició sobiranista i ecosocialista a l’Ajuntament de Palma ha registrat una proposició que es debatrà en el plenari de dia 30 de març, l’endemà de la Vaga General, per tal de mostrar el rebuig frontal a la reforma laboral aprovada pel PP a nivell espanyol. Cal recordar que els regidors de PSM-IniciativaVerds-Entesa ja van anunciar el seu suport a l’aturada i a totes les treballadores i treballadors que faran seguiment de la vaga per tal de solidaritzar-se amb ells i denunciar la regressió social i laboral que suposa aquesta reforma laboral. 

La regidora d’IniciativaVerds, Marisol Fernández, considera
imprescindible que la institució municipal participi del debat social i polític vers la reforma laboral per deixar en evidència que el model econòmic que promou el PP cerca perpetuar la injustícia social, la desigualtat en els salaris, la precarietat laboral, disminueix la democràcia i provoca l’empobriment general de la ciutadania. Un fet que es veu reflectit també a través de les actuacions dels conservadors a nivell municipal.  

PSM-IniciativaVerds-Entesa denuncia que la reforma laboral generarà conseqüències molt negatives vers el mercat laboral i, amb la confiança que la Vaga General del 29M tindrà un suport majoritari, la coalició vol contribuir a la difusió d’aquestes per tal de fer rectificar el PP i tornar enrere la reforma. 

“El PP està duent a terme la major regressió en els drets laborals i socials de la hist&
ograve;ria democràtica en un temps rècord”. Marisol Fernández considera, per tant, urgent i necessari instar al govern a promoure un Pacte per l’Ocupació amb el consens dels sindicats, empresaris i les forces polítiques representatives per tal de presentar modificacions sobre el mercat laboral que realment contribueixin a la reactivació econòmica i al canvi de model productiu. 

Les principals afectacions sobre les treballadores i treballadors suposen un acomiadament més fàcil i més barat, ja que els empresaris no hauran de justificar pèrdues econòmiques, reducció d’ingressos o vendes per un període inferior a 9 mesos. I en el cas del sector públic, l’excedent de plantilla o l’excessiu dèficit públic serà motiu suficient per a l’acomiadament col·lectiu o individual del personal fix. Al mateix temps, la
indemnització serà de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. 

A més, es contempla la figura d’un contracte amb acomiadament lliure durant el primer any. Això suposa un període de prova d’un any, és excessiu i desmesurat. Però això queda en no-res si és té en compte que la reforma laboral preveu la desaparició dels convenis col·lectius, si aquests no s’han culminat després de dos anys de negociació. 

Alguns dels principals abusos de poder que poden exercir els empresaris sobre els treballadors amb aquesta nova reforma és sobre la rebaixa salarial, la modificació de la jornada laboral, així com la mobilitat funcional i geogràfica. En tots els casos l’empresari té la darrera paraula ja que ho pot justificar tot en funció de la productivitat i
els resultats econòmics. 

I pel que fa a la lluita contra l’absentisme laboral, la reforma permet acomiadar un treballadors si aquest justifica baixes intermitents però que suposin un més d’un 20% de la jornada durant dos mesos seguits. Llavors l’empresari pot realitzar l’acomiadament amb una indemnització de 20 dies per any treballat. 

Tot plegat, tan sols servirà per augmentar les persones a les llistes de l’atur, crear més desigualtats salarials, augmentar la precarietat i la temporalitat, mentre es minimitza la representació i la força sindical dins les empreses, atorgant més poder als poderosos.  

Documents adjunts