PSM-IV-ExM insta al Govern el pagament dels convenis a les entitats del tercer sector.

Avui matí en roda de premsa, Fina Santiago, diputada ecosocialista i Miquel Ensenyat candidat a les eleccions generals han instat al Govern de les Illes Balears a col·laborar amb les entitats i organitzacions amb les que té signades diferents convenis per a la prestació de serveis a persones amb discapacitat i depenents. Per tot això el grup Parlamentari de PSM-IniciativaVerds-Entesa ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives.
 
1. Presentació d’una proposició no de llei que insti al govern a prioritzar el pagament dels acords econòmics signat amb les entitats i organitzacions del denominat tercer espai que engloben el món a l’atenció sociosanitària. 

2. Pregunta a la propera sessió plenaria al President de les Illes sobre quin serà el calendari
de pagaments a aquestes organitzacions.

A més en els propers dies instarà el Govern a que es declari d’interés autonòmic el pagament a aquestes organitzacions, com ho vol fer amb Canyamel per a la destrucció d’aquest paratge natural.

Fina Santiago, ha assenyalat la situació crítica en la que es troben aquestes entitats degut a que presten un servei essencial a un preu molt ajustat. Al ser organitzacions sense ànim de lucre no disposen de beneficis per poder soportar durant un llarg periode prestant aquests serveis. Hem de tenir en compte que si l’administració pública hagués de donar aquest suposaria una despesa superior. La diputada ecosocialista, apunta que l’anterior govern, que també es trobava en època de crisi, no va deixar de pagar en cap moment aquestes ajudes, i es va fer un gran esforç amb la creació de fins 952 noves places.
Miquel Ensenyat apunta que aquestes organitzacions ofereixen llocs de feina qualificats i desestacionalitzats. Segons les seves paraule: "hem de prirotzar en les persones i no tant en les grans empreses. No és de rebut pagar el deute a Acciona pel Palau de Congressos de Palma i deixar de prestar un servei tan essencial que afectarà a la qualitat de vida de tantes persones".