PSM-IV-ExM insta a l’Ajuntament de Palma a reduir les emissions de CO2 un 20% pel 2020

El grup municipal presenta una proposició perquè Cort compleixi el “Pacte de Batles” que va signar l’any passat i que preveu l’increment mesures d’eficiència energètica i de fonts d’energia renovables

La regidora de PSM-IniciativaVerds-Entesa, Marisol Fernández, defensarà en el proper plenari de Cort una proposició per tal d’aconseguir un compromís de l’Ajuntament de Ciutat perquè assoleixi les reduccions d’emissions de CO2 en un 20% pel 2020. Es tracta de donar compliment a un pacte al qual Palma s’hi v adherir amb l’objectiu de millorar les condicions del canvi climàtic amb un horitzó a mig i llarg termini. 

“Palma ha de prioritzar la lluita contra el canvi climàtic perquè es tracta d’un problema global que tan sols es pot resoldre amb
solucions locals”. Marisol Fernández, d’aquesta manera, torna a posar damunt la taula els objectius que l’Ajuntament de Palma es va comprometre a complir abans del 2020 a través de la seva implicació en el “Pacte de Batles”. Aquest pacte, neix arran del Pla d’Acció d’Eficiència Energètica de la Unió Europea el 2008 que prioritza l’aplicació de plans d’acció parcials a diferents ciutats.

Marisol Fernández assegura que tots els experts en els efectes del canvi climàtic confirmen que les ciutats “són responsables de més de la meitat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle derivades de la utilització d’energia relacionada amb l’activitat humana”. 

Entre d’altres coses, l’Ajuntament de Palma es va comprometre el desembre de 2010, a través del “Pacte de Batles”, a
presentar un pla d’acció d’energia sostenible i així com a presentar un informe públic per mostrar l’estat d’execució d’aquest pla d’acció.

El grup municipal, per tant, insta al consistori a complir amb aquest compromís i contribuir de forma activa a la reducció de les emissions de CO2 tal i com es va comprometre i en un mig i llarg termini.

Documents adjunts