PSM-IV-ExM i Més per Menorca denuncien la manca d’informació sobre el Pla de Sanejament del Govern

El grup parlamentari ha sol·licitat avui la compareixença del vicepresident econòmic per tal d’informar sobre els detalls de pla que demà presentarà l’executiu davant el Consell de Política Fiscal

El grup parlamentari de PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca lamenten la opacitat amb la qual l’equip de govern de José Ramon Bauzà està duent a terme el Pla de Sanejament Econòmic i Financer. De fet, avui, el president del Govern el presentarà davant la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, sense que l’oposició ni la ciutadania tinguin coneixement dels detalls. 

Per això, s’ha registrat avui una pregunta dins la Comissió d’Economia per tal que el vicepresident econòmic del Govern, José Ignacio Aguiló
Fuster, detalli el conjunt de mesures que inclou el Pla de Sanejament que serà presentat demà davant el Consell de Política Fiscal de l’estat. A més, el grup parlamentari ha sol·licitat la compareixença del mateix vicepresident econòmic davant la comissió per tal d’informar sobre la qüestió. 

“El Govern no ha explicat quin és el seu pla de sanejament, com pensa dur-lo a terme, en quines condicions ni amb quins objectius concrets”. El portaveu del grup parlamentari Biel Barceló assegura que ni l’oposició ni la ciutadania pot valorar aquest pla perquè en desconeix el seu contingut. 

Es tracta d’un fet greu ja que demà el mateix equip de govern popular el defensarà dins la reunió del Consell de Política Fiscal sota la premissa de guanyar la credibilitat necessària davant el govern espanyol, “quan encara
no s’ha guanyat la credibilitat dels ciutadans de les illes perquè desconeixen totalment en què consisteix aquest pla de sanejament”. 

Amb tot, Barceló és partidari de reduir la despesa i controlar el dèficit públic, però no a qualsevol preu, i en tot cas tenint en compte també “de quina manera l’administració pot recuperar la balança positiva i el nivell d’ingressos, sense aplicar retallades en sectors clau com l’educació, la cultura i els serveis socials”. 

A continuació podeu consultar els arxius adjunts amb les sol·licituds de compareixença i pregunta en comissió que el grup parlamentari ha registrat avui.

Documents adjunts