PSM-IV-ExM exigeix que es revoqui la decisió de RTVM d’instar al concurs de creditors per poder pagar a les productores

El grup del CIM afirma que el PP és el màxim responsable de l’operació de Son Puig, i denuncia que les maniobres de l’equip de Maria Salom “enfonsaran encara més el sector audiovisual i duran més persones a l’atur”

El grup de consellers del PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell de Mallorca exigirà en el proper plenari de la institució insular que es convoqui “immediatament” la Junta General d’Accionistes de RTVM “per tal de revocar la decisió del Consell d’Administració de RTVM d’instar voluntàriament al concurs de creditors”, amb l’objectiu que es pugui fer front al pagament del deute de l’ens públic amb les productores audiovisuals i amb els petits proveïdors, que des del passat mes de maig no han cobrat els treballs realitzats per a la radiotelevisió insular. 

Joan Font i Magdalena Palou han negat que el concurs de creditors de RTVM sigui l’única sortida a la situació judicial a què es veu abocat l’ens després de la sentència que el condemna a pagar 12 milions d’euros arran del cas Son Puig. Font ha instat l’equip de govern del Consell a recórrer aquesta sentència, i a assumir la responsabilitat que li correspon per haver estat la força majoritària (amb 16 consellers) que va donar suport amb el seu vot a l’operació de Son Puig, l’any 2006. La coalició nacionalista i ecosocialista vol deixar clar que aquesta herència enverinada prové d’una decisió irresponsable de l’equip de govern PP-UM (2003-2007). 

El PSM-IV-ExM també rebutja les mentides, les pressions i les amenaces que varen utilitzar els consellers del PP del Consell d&
rsquo;Administració de RTVM i la direcció de l’ens per forçar la decisió d’instar al concurs de creditors. En concret, la coalició explica que la direcció de [M] va adduir l’existència d’una ordre judicial d’embargament que, el dia que es va reunir l’òrgan rector de l’ens, no existia. 

Finalment, els consellers nacionalistes i ecosocialistes consideren que el Consell té una responsabilitat amb el sector audiovisual de Mallorca, ja que ha ofegat econòmicament RTVM, i de retruc totes les petites productores que hi feien feina, i que encara han de cobrar. Joan Font i Magdalena Palou confien que, “si els consellers tenen un poc de consciència i un poc de valor”, votaran a favor de la moció. D’aquesta manera, l’equip de govern presidit per Maria Salom podrà començar a pagar els deutes amb aquestes empreses amb els 900.000 € que
el Consell ja ha transferit a [M]. En cas contrari, les maniobres del PP “enfonsaran encara més el sector audiovisual d’aquesta terra i duran més persones a l’atur”. La moció ha estat presentada conjuntament pels dos grups de l’oposició, PSM-IV-ExM i PSIB-PSOE.

Documents adjunts