PSM-IV-ExM dotarà de contingut la llei d’emprenedors amb una quarantena d’esmenes

La diputada Joana Lluïsa Mascaró ha explicat que la llei del Govern està buida de contingut i hi manca planificació i criteris d’igualtat d’oportunitats per oferir realment noves oportunitats. A més el candidat al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat, ha

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca ha presentat les línies mestre de la quarantena d’esmenes que demà registrarà al Parlament de les Illes Balears per tal de dotar de contingut a la llei d’emprenedors presentada pel govern de Bauzá. La diputada Joana Lluïsa Mascaró ha estat l’encarregada de presentar avui davant els mitjans de comunicació les principals motivacions d’aquestes esmenes que van encaminades a donar suport als emprenedors però a través de mesures concretes i planificades. 

En aquest sentit, Mascaró ha reconegut que el decret llei presentat aquest estiu pel Govern va ser un anunci buit de contingut que necessita ser complimentat i enriquit perquè realment pugui ser l’eina eficaç per reactivar certs sectors econòmics de la nostra comunitat. “Una llei d’aquestes característiques ha de preveure els seus objectius i orientar-los cap a nous models econòmics i productius no estacionaris”. 

El grup parlamentari té llestes una quarantena d’esmenes a la llei que demà presentarà al registre del Parlament de les Illes Balears dins el termini d’exposició pública del projecte legislatiu. “Presentam 14 nous articles a una llei de tan sols 12 articles. Està clar que és necessari dotar-la de contingut perquè sigui realment un instrument d’orientació per als empresaris emprenedors”.</
strong> 

Mascaró ha explicat que les esmenes tenen un esperit positiu i constructiu davant aquesta llei, per això el grup parlamentari s’ha reunit amb molts i diversos col·lectius interessats per tal de recollir les seves propostes i necessitats. Fruits d’aquestes trobades, la diputada ha explicat el contingut d’algunes de les esmenes que en primer lloc fan referència a la necessitat de crear un Pla de suport a les persones emprenedores, treballadors i treballadores autònoms i petites i mitjanes empreses i que ha de comptar amb la participació dels agents implicats (cambres de comerç, associacions, consells, etcètera.). 

Així mateix, la diputada ha defensat les polítiques de foment de l’ocupació a través d’incentius econòmics que responguin a criteris objectius i concrets. I en tercer lloc, el grup parlamentari argumenta la urgència d’
establir un sistema de prioritzar de pagaments als proveïdors per tal de pagar amb major promptitud els deutes inferiors a 50.000 euros, que es faci en un termini inferior als 25 dies i amb un sistema de comunicació fiable dels pagaments. 

Per la seva part, el candidat al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat, també ha intervingut a la roda de premsa per tal de constatar que la coalició inclou dins les seves propostes programàtiques les qüestions relacionades amb els incentius econòmics i la formació contínua per als emprenedors. “El model econòmic està canviat i hem de contribuir-hi afavorint les micro, petites i mitjanes empreses”. 

Concretament, Ensenyat ha assegurat que la candidatura a les properes eleccions generals del 20N defensa que les empreses puguin pagar l’IVA “una vegada hagin cobrat les factures dels seus deutors”.  &
nbsp;

A continuació podeu consultar el text de les tres esmenes que el grup parlamentari ha presentat avui com a mostra de la quarantena que demà presentaran a la Llei d’Emprenedors. Així com una imatge de la roda de premsa que s’ha duit a terme a la sala de premsa del Parlament.

Documents adjunts