PSM-IV-ExM dóna suport al Parlament de Catalunya front als “atacs antidemocràtics del Govern espanyol”

Biel Barceló saluda la resolució de la cambra catalana a favor del dret de decidir, i replica a l’Executiu espanyol que la Constitució no pot ser un obstacle per impedir l’exercici de la democràcia

El portaveu parlamentari de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha donat suport al Parlament de Catalunya per la resolució aprovada ahir, per ampla majoria, que preveu la celebració d’una consulta popular perquè els ciutadans catalans decideixin lliurement i democràticament l’estatus polític del Principat. Barceló ha criticat els “atacs antidemocràtics del Govern espanyol”, que ha esgrimit la Constitució i, en general, tots els instruments que té al seu abast, per impedir la celebració de la consulta d’autodeterminaci& oacute;. 

Barceló ha afirmat: “felicitam el Parlament de Catalunya per aquesta resolució, perquè des de la nostra formació apostam per les vies democràtiques, perquè els ciutadans participin i decideixin lliurement el seu futur col·lectiu”. 

El portaveu del PSM-IV-ExM ha recordat que “PP i PSOE reformen la Constitució quan els convé, i quan els convé als mercats financers”, en referència a la darrera modificació de la Carta Magna espanyola per incloure els límits al dèficit públic. I ha afegit: “si la Constitució, que en teoria ha d’encarnar els valors democràtics d’expressió de la voluntat popular, és un obstacle perquè se celebri una consulta popular plenament democràtica, vol dir que qualque cosa passa amb la Constitució. Que s’ho facin mirar els defensors del
constitucionalisme espanyol”. 

D’altra banda, el portaveu mallorquinista ha afirmat que el procés sobiranista que s’ha iniciat a Catalunya “pot obrir els ulls a molts ciutadans de les Illes Balears”, i s’ha mostrat partidari que en el futur el poble de les Illes Balears pugui exercir el dret de decidir.