PSM-IV-ExM denuncia un pla de l’Ajuntament per arrasar zones verdes de barriades de Palma

La coalició demana que es reposin les bardisses de xiprers que s’han arrabassat al carrer Orquídia

PSM-IV-ExM denuncia que, tal i com els ha informat el regidor d’Infraestructures, Sebastià Sansó, l’Ajuntament ha començat a implementar un pla de desenjardinament de determinades barriades de Palma, amb l’objectiu d’estalviar costos de manteniment.

La regidora d’IniciativaVerds, Marisol Fernández, afirma que “és una aberració i un sense sentit que, amb l’excusa de l’estalvi, es desmantellin zones verdes de les barriades de Palma i que al mateix temps s’anunciï una inversió de 3 milions d’euros en el “bulevard” del Palau de Congressos, que, bàsicament, és l’enjardinament d’una carretera.&
rdquo;

En aquest sentit afegeix que “és indignant que es faci aquest repartiment tan desigual dels efectes de la crisi. A les barriades, passen de les retallades a les arrabassades i, mentrestant, al Palau de Congressos no deixam d’abocar-hi recursos.”

La coalició ha conegut aquest pla a rel de la denúncia de l’Associació de Veïnats de Cas Capiscol-Son Busquets que varen alertar que s’estaven arrabassant les bardisses de xiprers que separen la vorera del carrer.

Els veïnats s’han mostrat molt indignats per aquesta decisió de l’Ajuntament, que en cap moment els ha estat informada, ni molt manco consensuada. Per aquest motiu han iniciat una recollida de signatures per demanar que es mantengui l’enjardinament.

Marisol Fernández, que ha anat amb l’Associació de Veïnats de Cas Capiscol, a veure les bardisses arrasades al carrer Orquídia,
considera que és “una vergonya i una falta de respecte cap als veïnats que no s’hagi contemplat cap altre alternativa, abans de modificar les condiciones ambientals del barri” i afegeix que l’excusa de l’estalvi de recursos, en aquest cas, te ben poc fonament, perquè es tracta de bardisses de xiprers que requereixen de poc manteniment, De fet, en aquest cas, ni tan sols disposen de rec per goteix i els veïnats asseguren que es poden poques vegades a l’any.

Per això Fernández informa que PSM-IV-ExM presentarà una proposició al proper ple demanant el manteniment de les zones enjardinades de les barriades. I defensa que “si és necessari, el que s’ha de fer és replantejar el conjunt de l’enjardinament de la ciutat. Per exemple, substituir gespa per espècies autòctones que requereixen menys manteniment. Però, en cap cas, deixar una barriada sense el seu
enjardinament.”

Cal recordar que urbanísticament la presencia de vegetació a les barriades és un dels factors que més influeixen en l’ús dels espais públics i és troba vinculat a la qualitat del disseny. D’altre banda, la vegetació desenvolupa un paper molt important en la qualitat ambiental dels espais urbans. Per tant, Fernández diu que “Sansó pretén devaluar la qualitat de vida dels barris reduint la vegetació”. 

Pel que fa a Cas Capiscol, la coalició comparteix els arguments de l’Associació de Veïnats, que defensa que les bardisses, a més de l’aportació ambiental i paisatgística, contribueixen a fer els carrers més segurs per als infants, ja que fan de barrera entre el trànsit i la vorera.