PSM-IV-ExM denuncia que s’ha restringit l’horari d’accés al bosc de Bellver

La coalició demana que les portes d’accés tornin a estar obertes fins les 22h durant l’estiu

El PSM-IV-ExM demana que es mantengui l’accés al Bosc de Bellver durant els mesos d’estiu. En aquests darrers mesos l’horari de tancament de les portes d’accés s’ha reduït i a les 20.30h ja es tanquen, quan des de feia anys tancaven a les 22h, de la mateixa forma que es fa a altres parcs de Palma.

El portaveu de la coalició, Antoni Verger, considera que amb aquesta restricció horària es veuen afectades les famílies que volen accedir a les àrees de lleure i les nombroses persones que passegen o fan esport per la muntanya de Bellver. 

Verger afirma que durant els mesos d’estiu, amb temperatures elevades i més hores de claror, l’accés al bosc
es produeix a partir de mitjan horabaixa. Per tant, les 20.30h és un moment d’una important afluència d’usuaris als jocs infantils, àrees de lleure i camins. 

S’ha de tenir en compte que el bosc de Bellver és un espai únic a la ciutat i, per aquest motiu, hi van a córrer, passejar o ciclar, persones d’arreu de la ciutat. Però, a més, és la principal zona verda del barri d’El Terreno. Per tant, si es tanquen les portes del Bellver es priva al barri d’un dels pocs espais de socialització i esbarjo comunitari. 

Verger apunta que aquesta modificació dels horaris també es negativa perquè genera inseguretat entre els usuaris de les instal·lacions del bosc que estaven avesats a que les portes no es tancàssin fins les 22h. De fet, ja s’han donat casos de persones que han quedat tancades al bosc. 

Aquesta i altres
qüestions es varen tractar ahir en una reunió mantinguda entre representants de del PSM-IV-ExM i l’Associació de Veïnats Bellver-El Terreno. 

Per tot això PSM-IV-ExM demana a l’equip de govern que Bellver torni a tenir les portes obertes fins a les 22h de la nit durant l’estiu, com s’havia fet habitualment i com es fa a altres parcs de la ciutat.