PSM-IV-ExM denuncia que la política educativa del PP és una estocada a les economies de les famílies de Palma

La coalició demana que es garanteixin les ajudes municipals per la compra de llibres de text per les llars amb menys recursos

Després que l’equip de govern municipal hagi anunciat que no està garantida la convocatòria d’ajudes per la compra de llibres de text pel curs 2012-2013, el regidor de PSM-IV-ExM, Antoni Noguera, ha denunciat que el PP de Palma i de les Illes Balears és responsable “d’un greu atac a la igualtat d’oportunitats de les famílies de Palma.”

En aquest sentit, argumenta que, “el govern del PP torna a boicotejar el projecte de vida de moltes famílies, just en un moment en que tots els indicadors pronostiquen que aquesta tardor i hivern els efectes de la crisi seran encara més dolorosos.”

Noguera denuncia que “é
s una estratègia perversa i miserable desatendre l’educació en un moment de greus dificultats socials. L’educació pública hauria de rebre una atenció prioritària perquè és una de les principals eines de cohesió social, de lluita contra l’exclusió i una gran recepta per combatre la crisi”. El regidor enumera el conjunt de retallades que ha fet el PP des de que ha arribat al poder a Palma i a les Illes Balears.

Les dades econòmiques de l’inici de curs per a les famílies de Palma. Un atac contra la seva economia
- La Conselleria d’Educació elimina les beques de menjador. Les beques de menjador del curs 2010-2011 amb una quantitat de 1.200.000 € no s’han pagat i les beques dels cursos 2011-2012 i 2012-2013 no s’han convocat.
- L’aportació de la Conselleria d’Educació&
nbsp; al fons de llibres passa de 70 euros a 14 per família. Una reducció del 80%. A més, l’Ajuntament de Palma declara que té la voluntat d’eliminar les ajudes al llibre de text, uns 800.000 €.
- L’Ajuntament de Palma retalla un 30% les ajudes a les AMIPAs per activitats educatives de conciliació laboral i familiar passant de 180.000 a 130.000 euros.
- El programa municipal de reforç escolar, EXIT, s’ha reduït a la seva mínima expressió. De 46 centres el curs a 9 centres escolars afectant a més de 3.000 nins.
- L’IVA del material escolar puja del 4% al 21% 

En aquesta línea, Antoni Noguera critica durament que “el PP, amb majoria absoluta a totes les institucions, s’ha tret al careta i de cada dia mostra de forma més descarada que no te cap mirament en travessar totes les “línies vermelles”, anar eliminant els dispositius
contra l’exclusió social i orientar les seves polítiques a afavorir uns determinats interessos.” El regidor recorda que, “mentre el PP diu que no hi ha 800.000 euros per ajudes per la compra de llibres de text a les famílies amb menys renda, ha aprovat destinar 2 milions d’euros a la construcció del -mal anomentat- “bulevard” del Palau de Congressos. Amb això queda clar que tenen doblers pel que volen”.