PSM-IV-ExM denuncia que la retirada de les subvencions a clíniques avortistes és “una retallada als drets de les dones”

Fina Santiago considera que aquesta decisió és “ideològicament molt significativa, i demostra que el PP està controlat per l’ultradreta”

La diputada del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa Fina Santiago ha denunciat que la retirada de les subvencions a les clíniques privades que practiquen avortaments implica “una retallada als drets de les dones”. Santiago remarca que la mesura, concretada en una modificació dels pressuposts generals de la CAIB, “posa límits a uns drets aconseguits per les dones després de molts anys, i que estan consagrats en una llei que està en vigor. Això és inacceptable”. 

La diputada ecosocialista considera que la decisió del Govern del PP és “ideològicament molt significativa, i demostra que
el Partit Popular està controlat pels sectors més escorats a l’ultradreta”. 

Fina Santiago ha explicat que la retirada de les subvencions a les clíniques privades que practiquen avortaments provocarà que moltes dones que vulguin interrompre voluntàriament l’embaràs ho hauran de pagar de les seves butxaques, perquè el sistema sanitari públic no serà capaç d’absorbir la demanda existent. Sobretot tenint en compte que els terminis de les llistes d’espera no coincideixen amb els terminis establerts a la llei per poder interrompre l’embaràs. 

La diputada del PS-IV-ExM ha afirmat: “estarem molt atents que en el futur es posin pegues de tipus burocràtic o administratiu o que es facin noves retallades de qualsevol mena als drets de les dones en l’àmbit públic”.