PSM-IV-ExM denuncia que en el desallotjament del centre social Sa Foneta s’ha vulnerat el procediment

La coalició considera també que el desplegament policial ha estat totalment desproporcionat

El PSM-IV-ExM denuncia que en el desallotjament del centre social Sa Foneta que s’ha executat avui dematí no s’ha respectat el procediment legal establert ja que les persones que ocupaven l’immoble no han estat avisades de la data del desallotjament i no han pogut, per tant, retirar totes les seves pertinences amb antelació. Aquesta manca d’avís contradiu l’ordre del jutge segons la qual s’havia d’anunciar la data del desallotjament. 

D’altra banda, la coalició sobiranista i ecosocialista, considera que el desplegament policial que s’ha realitzat ha estat del tot desproporcionat, sobretot, si es té en compte l’actitud totalment pací
fica dels col·lectius que ocupaven Sa Foneta, que sempre han defensat l’acció no violenta i que avui han anat traient tot el material de l’edifici sense oposar cap resistència. 

En aquest sentit, és injustificable que es faci aquest malbaratament dels recursos policials, en un moment de retallades com l’actual i tenint en compte que les persones vertaderament responsables de la crisi no pateixen cap assetjament policial, sinó el contrari, gaudeixen de total impunitat. 

Sa Foneta ocupava un gran edifici de la Plaça Espanya que duia anys buit i abandonat. Des de que es va ocupar es va convertir en un centre social autogestionat que allotjava una gran diversitat d’activitats i recursos com una biblioteca, conferències, tallers o activitats culturals. També era l’habitatge de diverses persones, que alhora s’encarregaven del manteniment de l’edifici. PSM-IV-ExM
considera lamentable que es reprimeixi als col·lectius que són crítics i que intenten construir alternatives al sistema que ens han duit a l’actual crisi. L’ocupació de Sa Foneta era un intent de visibilitzar la incongruència que és que hi hagi tants habitatges buits i abandonats i al mateix temps tantes persones que no poden accedir a cap habitatge.