PSM-IV-ExM denuncia que el PP vol desmantellar l’IMFOF

El grup municipal considera una “estafa electoral” les polítiques en matèria laboral a l’Ajuntament de Palma ja que des de l’endemà de les eleccions el PP de Cort tan sols ha practicat retalls en serveis socials i laborals que no responen en cap cas als in

L’acomiadament de tota la plantilla d’orientadors laborals de l’Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment (IMFOF) és el principi del desmantellament d’un del serveis municipals que te més rellevància per impulsar l’economia i generar llocs de feina. Això, en una ciutat amb una mitja anual de 35.000 persones aturades on el 54% estan entre 25-44 anys i el 35% són majors de 45 anys. Sense cap dubte aquestes franges de població necessiten urgentment tot el suport institucional per trobar un lloc de feina.

Els regidors Marisol Ferná
ndez i Antoni Noguera han comparegut avui en roda de premsa per denunciar que el PP no està escoltant els ciutadans. “L’Ajuntament ha d’escoltar la demanda de la gent que malauradament no arriba a final de mes perquè veuen com la senalla de la compra ha pujat, com han augmentat les hipoteques, la benzina i tots aquells béns de primera necessitat”. I aquesta demanda passa per fer una política a favor de les persones i no dels interessos privats.

“Eliminar els serveis de suport i orientació laboral és una passa més cap a l’eliminació dels serveis públics que donen suport a les persones”. Marisol Fernández ha remarcat que l’acomiadament d’aquests 29 treballadors desenvolupen una tasca d’informació i orientació de manera personalitzada a les persones que es troben en procés de recerca de feina, els ajuden a dissenyar un itinerari laboral més
adequat a les seves capacitat i oportunitats laborals. L’eliminació d’aquest servei suposarà deixar d’atendre a un mitja de 4.000 usuaris a l’any a les 6 oficines repartides per a diferents barris de Palma.

A més de la informació també es desmantella el servei d’acompanyament a l’ocupació, un servei d’orientació laboral adreçat a persones amb especial dificultat d’inserció. Els col·lectius al quals va adreçat aquest servei estan vinculats als 9 centres de Serveis Socials, i el 2010 es van atendre 942 usuaris, xifres que poden augmentar amb la actual conjuntura econòmica.

“I diem que és l’inici del desmantellament de l’IMFOF, perquè aquests treballadors formen part d’una xarxa integrada que dóna suport a la resta de serveis de formació i intermediació laboral. Eliminant un lateral d’
aquest triangle la resta cau”.
La regidora ha afegit que la coalició considera imprescindible ajudar als emprenedors, però l’IMFOF no es pot centrar només en això. “No es pot pretendre que 35.000 persones siguin emprenedors”.

A més, el grup municipal defensa que la falta de pagament per part del SOIB no es pot admetre com argument, ja que totes les administracions tenen problemes econòmics i del que se tracta és de prioritzar quins son els serveis més necessaris davant la situació actual i per que les mesures siguin creïbles han d’estar emmarcades en un pla global. “És urgent saber quines són les prioritats del govern de Mateu Isern, perquè de moment veiem que hi ha doblers per desmuntar el carril bici i pagar a Acciona, però no per mantenir els serveis socials”.

“Critiquem el fons però també
les formes”
. Fernández a més, ha denunciat que s’han deixant de banda als sindicats i també al propi Consell Rector, desprès de 109 dies de govern encara no han constituït l’òrgan de control democràtic.

Per altre banda, la Regidora responsable del IMFOF és va comprometre que a finals de setembre presentaria un pla estratègic pels propers 4 anys orientat a generar llocs de feina. Estem a finals de setembre i l’únic que estam veient són acomiadaments i desmantellament de serveis. “Ens demanem on son les propostes generadores d’ocupació? És evident que amb aquesta manera de governar no creen ocupació, ni confiança entre els ciutadans”.

“El PP ha enganat a la gent”

Per la seva part, el regidor Antoni Noguera ha completat aquesta crítica a l’actuació de l&
rsquo;equip de Mateu Isern. Noguera ha assegurat que les decisions del PP a Cort creen més dificultats a les ja existents perquè les famílies puguin afrontar l’actual crisi econòmica. L’eliminació de set educadors socials que deixaran de fer feina a partir del gener així ho evidencia.

“El PP està demostrant que les seves promeses són una estafa electoral”. Noguera ha alertat que aquests educadors donen suport a 157 menors i 77 famílies que a partir del gener no rebran cap ajuda per part de l’Ajuntament de Palma. “Les conseqüències seran demolidores per al manteniment de la cohesió social i laboral a la nostra ciutat”.

El regidor ha titllat d’autèntica vergonya i falta absoluta de responsabilitat a l’actual govern del PP de Cort que demostra no tenir cap projecte per a serveis socials de Ciutat, un fet que pot provocar una situació de
conflicte social a curt termini. Noguera alerta que “les conseqüències de les polítiques del PP tindran un cost social massa elevat, mentre no es tingui en compte que en situacions de crisi econòmica i social, és imprescindible apostar pel factor humà com a valor segur de futur”.