PSM-IV-ExM denuncia que “el PP tanca petits comerços” i insta el Govern a protegir el comerç urbà

La coalició se suma a la protesta dels comerciants contra les polítiques ultraliberalitzadores, i insta l’Executiu a defensar les competències pròpies i a consensuar la política amb el sector: “40.000 llocs de feina estan en perill”

Representants de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han denunciat avui que “El PP tanca petits comerços”, i han instat el Govern a canviar la política en matèria comercial per tal de protegit el teixit de comerç urbà de les Illes Balears. El portaveu parlamentari, Biel Barceló, la consellera insular Joana Aina Campomar, els regidors a Palma Antoni Verger i Marisol Fernández i el dirigent de la coalició Pau de Vílchez han desplegat un cartell davant un comerç tancat del carrer de Sant Miquel, a Palma, amb el lema “El PP tanca petits comerços. PSM-IV-ExM, amb el nostre comerç”. 

Biel Barceló ha explicat que pretenen “denunciar la situació delicada que viu el sector comercial, degut a les polítiques del PP a l’Estat i a les Illes Balears, que pretenen afavorir les grans superfícies comercials i que perjudiquen el nostre teixit de petit i mitjà comerç urbà”. S’ha referit a les pujades d’IVA, la llei de Turisme i especialment el Decret Llei 11/2012 del Govern del passat 19 d’octubre d’ordenació de l’activitat comercial a les Illes Balears. 

Barceló afirma que “mai havia passat el que està passant actualment: el Govern ha romput tots els canals de diàleg amb el sector, cada dia tanquen comerços, i està en perill un teixit comercial que dóna vida als carrers de les nostres ciutats i pobles”. 

El
portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM insta el Govern del president Bauzá “exercir les competències pròpies en matèria de comerç, per tal de protegir el nostre model de petit i mitjà comerç urbà i de proximitat”, i a “consensuar les polítiques en matèria de comerç amb tot el sector, com feia el Govern la passada legislatura”. Biel Barceló recorda que el sector comercial dóna feina estable a 40.000 persones a Balears: “aquests llocs de feina estan en perill si el PP no canvia radicalment la seva política en matèria de comerç”. 

La coalició se suma a la protesta dels comerciants del proper dia 30, i recorda que ha presentat iniciatives al Parlament, al Consell i a Cort a favor del petit i mitjà comerç, “que han estat rebutjades sistemàticament pel PP”. 

“La ZGAT ha estat un fiasco” 

Per altra banda, el portaveu del PSM-IV-ExM a Cort, Antoni Verger, afirma: “la Zona de Gran Afluència Turística de Palma ha estat un fiasco des del punt de vista comercial, només un 5% dels comerços ha obert. Ha estat una mesura que només ha afavorit les grans superfícies, que han guanyat quota de mercat a costa del petit comerç, dels barris i dels pobles”. 

Verger remarca que “des del PSM-IV-ExM estam a favor que Palma sigui una ciutat viva també els diumenges: que hi hagi espectacles al carrer, museus oberts... però no a costa de tancar petits comerços i enviar a moltes famílies a l’atur”.