PSM-IV-ExM denuncia que el Govern del PP vol consumar el “cop d’estat” a IB3

Biel Barceló critica la proposta de l’Executiu Bauzá de nomenar com a director general de l’Ens a l’exsenador del PP José Manuel Ruiz. La coalició demanarà un Consell d’Administració extraordinari

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa denuncia les “ingerències” del Govern de José Ramón Bauzá en la direcció d’IB3, que haurien motivat la dimissió del subdirector de l’Ens, Jacobo Palazón, i que es demostren per la proposta de nomenar com a nou director general José Manuel Ruiz, exsenador del PP. Biel Barceló ha acusat a l’Executiu del PP de voler consumar “un cop d’estat en tota regla a la direcció d’IB3”. 

El portaveu parlamentari de la coalició ha criticat que el Govern proposi una persona amb un perfil clarament pol&
iacute;tic i partidista per dirigir la radiotelevisió pública, i que el PP pretengui, per primera vegada en la història d’IB3, copar el 100% dels membres del nou Consell de Direcció (que haurà de ser elegit els propers dies pel Parlament). 

“El PP vol convertir IB3 en el seu cortijo”, ha dit Barceló, qui ha rebutjat l’actitud del conseller de Presidència i director general de l’Ens, Antonio Gómez, qui s’ha negat a cercar el consens amb l’oposició per nomenar una nova direcció de la radiotelevisió pública: “en qualitat de què fa aquestes declaracions? De conseller o de director general d’IB3? No li correspon al senyor Gómez decidir si el nou director general serà triat per consens o no, aquesta qüestió correspon decidir-la exclusivament als grups parlamentaris”. 

Biel Barceló ha
afirmat que “avui és un dia trist per aquells que defensam una radiotelevisió pública de país, independent, plural, professional i viable, perquè sabem que l’única sortida bona a aquesta situació seria que els grups parlamentaris cercàssim el consens per elegir un nou Consell de Direcció i, sobretot, per definir entre tots un model audiovisual de futur. Però el PP ha decidit continuar amb la seva ingerència a IB3 i consumar el cop d’estat a l’Ens públic, està fent molt de mal a la radiotelevisió pública d’aquest país”. 

D’altra banda, davant la situació generada a la radiotelevisió pública arran de la renúncia de Palazón, els membres del PSM-IV-ExM al Consell d’Administració de l’EPRTVIB han demanat la convocatòria d’una reunió extraordinària d’aquest &
ograve;rgan. 

Biel Barceló ha recordat que si fa sis mesos no va ser possible assolir un consens entre els grups parlamentaris sobre el futur d’IB3 “no va ser per la qüestió dels noms, sinó per les diferències de model de radiotelevisió pública”, i ha lamentat que el PP prioritzi la voluntat de controlar ideològicament l’Ens públic en compte de construir un model audiovisual viable, professional i independent.