PSM-IV-ExM denuncia que el Consell té paralitzades la convocatòria de subvencions de cultura a ajuntaments i entitats.

La coalició nacionalista i ecosocialista ha posat de manifest la seva preocupació davant la situació en la que es troba la convocatòria de subvencions en matèria de cultura de la institució insular. Al 2011 aquesta convocatòria comprenia un total de 602.000€ els quals es repartien en 354.000€ per ajuntaments i 248.000€ per entitats.

Fins ara el procediment es realitzava mitjançant convocatòria pública. Una vegada tancada la comissió avaluadora, puntuava el projectes per tal de redactar una resolució per part del conseller i la seva posterior publicació al BOIB. L’anterior equip de govern va deixar al maig enllestida les propostes que s’havien realitzat per part de la comissió avaluadora, de llavors ençà no s’ha realitzat cap nova gestió. Joan Font, portaveu del grup denuncia que el plaç de justificació de la despesa acaba el proper 31 d’octubre i demana a la Presidenta del Consell que aprofiti el proper Consell Executiu extraordinari per tal d’allargar aquest plaç fins el 30 de Novembre.

Joan Font, a la vegada crítica les paraules de la Directora General de Cultura, que acusa l’anterior equip de govern d’haver gastat aquests doblers en partides nominatives. Un fet que segons el conseller nacionalista "són rotundament falses, ja que aquesta partida no es pot destinar al pagament d’una altra cosa".

S’ha de tenir en compte que si aquesta convocatòria no surt endavant, aquests doblers aniran al remanent de la institució insular pel pressupost de 2012. Però el més greu de tot són les conseqüències, ja que molts d’ajuntaments i entitats sense à
nim de lucre no podran dur a terme les activitats culturals que tenen programades. A més de que aquesta direcció general no té gaires competències més, amb la por de ser una excusa per tancar-la. Suposa un greu atac a la cultura de Mallorca, i deixa clar les prioritats del govern de Maria Salom.

Magdalena Palou, consellera ecosocialista, apunta que ja són devers 2.000.000€ el que es duu en retallades del Departament de Cultura si tenim en compte els 1.400.000€ del principi de legislatura. I la demagògia del Partit Popular que inverteix en coses supèrflues i deixa de banda les necessitats de les persones.