PSM-IV-ExM denuncia la opacitat del PP amb els pressupostos de 2012

El grup municipal rebutja la manca de transparència i la urgència amb la què s’estan tramitant els comptes municipals sense haver-hi cap necessitat perquè ja s’han sobrepassat tots els terminis legals i estan prorrogats

Els regidors a l’Ajuntament de Palma de PSM-IV-ExM manifesten la seva indignació davant el procediment intern que està duent a terme l’equip de govern del PP a Cort alhora de tramitar els comptes municipals. El portaveu del grup municipal, Antoni Verger, denuncia la voluntat manifesta del PP, i especialment de la Regidoria d’Hisenda, per presentar els pressupostos dificultant la tasca de control de l’oposició.

Verger considera que s’està produint una manca de transparència evident per tal i com s’estan tramitant. Des del moment que els grups de l’oposició han
tengut accés als pressuposts –ahir horabaixa- fins a les compareixences dels regidors en Comissió d’Hisenda –el proper dilluns i dimarts- simplement hi ha tres dies per estudiar tota la documentació. Després els regidors disposaran d’un sol dia per presentar les esmenes.

Tot plegat, un autèntic despropòsit, forçant la urgència de tots els terminis sense cap necessitat. Verger manifesta que “l’única finalitat de tot això és que l’oposició no pugui exercir la seva legítima funció de fiscalitzar els pressuposts municipal. I això és molt greu i antidemocràtic”.

A més, s’afegeix la dificultat de que les comptes municipals s’hagin presentat sense una comparativa respecte als pressuposts de l’any anterior tal com s’ha fet sempre a l’Ajuntament. “És inaudit”,
denuncia Verger.

Escurçar el termini previst per analitzar les dades des de la seva informació als regidors fins la defensa per part dels regidors corresponents demostra una opacitat manifesta i una voluntat d’afegir obstacles innecessaris. “Sobretot tenint en compte que ja es presenten fora de termini, per tant sense l’existència d’una urgència legal”.

A més, el grup sobiranista i ecosocialista manifesta que els comptes s’han fet prescindint de qualsevol aportació d’entitats o associacions, un fet especialment greu davant l’actual situació de crisi econòmica i la demanda social creixent d’una major participació ciutadana en les decisions polítiques.