PSM-IV-ExM denuncia el tancament del camí públic de Can Mallol

La coalició demana que l’Ajuntament executi la reobertura immediatament

PSM-IV-ExM denuncia que el propietari de la finca de Can Mallol, de forma, il·legal, ha tornat a barrar el camí públic que uneix Establiments amb Esporles i s’Esgleieta. 

El regidor de PSM-IV-ExM a l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera afirma que és “intolerable que un particular faci aquesta apropiació indeguda d’un camí públic. I més, quan se li han presentat diverses ordres d’obertura.” Davant això, afirma Noguera, “l’Ajuntament no pot quedar impassiu i ha d’executar la reobertura del camí de forma immediata. Per cada dia que passi amb el camí tancat, el senyor que ha instal·lat la barrera interpretarà que l’Ajuntament es desentén d&
rsquo;aquest camí.” 

En el mateix sentit, el batle d’Esporles, Miquel Ensenyat, ha recordat que el ple de l’Ajuntament d’Esporles va aprovar sol·licitar la reobertura i ha inclòs el camí dins el catàleg municipal de camins públics. Per tant “l’Ajuntament de Palma ara hauria de fer la seva part de feina i vetllar per l’obertura del pas.”

Antoni Noguera comenta que el 3 de Febrer de 2010, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma va aprovar iniciar l’expedient de recuperació d’ofici del camí. Aquesta decisió culminava un procés iniciat el 2009, motivat per les denúncies, entre altres, de l’Associació de Veïns d’Establiments, que va presentar 305 signatures de suport. Després de desestimar les diverses al·legacions dels propietaris, l’Ajuntament va dictar una odre d’
obertura que el propietari va incomplir reiteradament, la qual cosa va motivar la indignació dels veïnats tant d’Establimetns com d’Esporles. En aquest context, el 12 de desembre de 2010, el PSM i els veïnats varen organitzar una excursió reivindicativa del dret a circular pel camí. 

Uns mesos després, el 24 de març de 2011, una brigada de l’Ajuntament va executar l’ordre de forma subsidiària, retirant les barreres i deixant, finalment, el camí obert, com s’ha mantingut fins ara. 

Ja en aquesta legislatura, a l’abril de 2012, PSM-IV-ExM, va tenir coneixement que la propietat de la finca havia interposat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament per l’obertura del camí. Davant la preocupació per un possible tancament, en la comissió d’Urbanisme d’aquell mateix mes Antoni Verger va demanar quina era la posició de l&
rsquo;equip de Govern. La resposta de la regidora Irene San Gil va ser que, indubtablement, es tracta d’un camí públic i que la voluntat política és defensar aquesta condició. Per això, el regidor Antoni Noguera demana, que, per coherència i per legalitat, l’Ajuntament retiri les barreres.