PSM-IV-ExM denuncia el cinisme del PP, que avui ha apujat els sous del gabinet de Bauzá

Cinc dels sis membres del gabinet incrementen la retribució anual en un total de 26.146,57 €: "això no és austeritat ni és consens", diu Fina Santiago

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha denunciat avui el "cinisme" del PP de José Ramón Bauzá, després que el nou govern hagi apujat els sous dels membres del gabinet del president. 

El BOIB d’avui publica una modificació dels llocs de treball de personal eventual del gabinet de la Presidència de les Illes Balears (el gabinet del president Bauzá), que inclou increments del salari de cinc dels sis membres. En total, aquests increments suposen 26.146,57 € anuals. 

En concret, el cap del gabinet de premsa, que cobrava 46.283,81 €, passa a denominar-se "cap de la secretaria de comunicació", i cobrar&
agrave; 50.023 € (3.739,19 € més). Dels tres assessors tècnics, que cobraven també 46.283,81 €, n’hi ha dos que incrementen la seva retribució. Un d’ells passa a ser "cap de l’oficina de coordinació del gabinet", canvi que suposa passar a guanyar 52.764 € anuals (6.480,19 € més). I l’altre esdevé "cap de la secretaria de Presidència", la qual cosa implica cobrar 50.023 €. 

Finalment, els dos secretaris, que tenien una retribució de 29.070 € anuals, ara cobraran 35.164 € (6.094 € més). L’únic membre del gabinet que manté el sou és la nova figura de "cap de la secretaria d’atenció ciutadana", que continuarà cobrant els 46.283,81 € que cobrava el seu antecessor com a "assessor tècnic". 

La portaveu adjunta de PSM-IV-ExM al Parlament, Fina Santiago, considera que aquest increment de les retribucions dels membres
del gabinet de José Ramón Bauzá "demostra el cinisme del PP, que parla d’austeritat però no té cap inconvenient en millorar els salaris de l’entorn més pròxim del president". "Això ni és austeritat, ni és consens, que era el que Bauzá va prometre en el discurs d’investidura", conclou Santiago.