PSM-IV-ExM demanarà al Parlament per la possible compra de drets de la Fórmula 1

La pregunta parlamentaria es formularà davant les informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació sobre la intenció del Govern de les Illes Balears en voler albergar la Fórmula 1 a Llucmajor.

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha mostrat la seva sorpresa i disconformitat davant la possibilitat de que el Govern de les Illes Balears vulgui adquirir el drets de la Fórmula 1 de la Generalitat Valenciana. Pel grup sobiranista i ecosocialista aquest fet és demencial ja que suposaria una despesa innecessària pel fet d’haver-me de fer càrrec del contracte que va firmar l’any passat l’expresident Francisco Camps amb Bernie Eccleston, un fet en el que es fa palès la manca de criteri de l’actual govern i de les seves prioritats.
 
Joana Lluïsa Mascaró ha explicat que fins ara han acusat el Govern de no tenir model econòmic, però que “la realitat és que el tenien amagat: la continuació del model faraònic de Jaume Matas i del PP valencià que ha provocat la fallida a aquella comunitat autònoma. Amb les dades d’atur i els problemes econòmics que tenim aquí, només ens faltaria que Bauzá es dediqui a resoldre la mala gestió del PP al País Valencià pagant una milionada per la Fórmula 1”.
 
“Tenim un govern que es nega a donar subvencions a empreses i entitats que ho necessiten per poder mantenir la seva activitat; i que ni paga ni presenta calendari de pagaments; només el fet d’interessar-se en la possible compra dels drets de la fórmula 1, ja és un insult a les empreses i a la societat de les Illes Balears”, ha manifestat Joana Llu& iuml;sa Mascaró.
 
La coalició també considera que ubicar el circuit de Fórmula 1 a la Marina de Llucmajor, amés de destrossar un dels espais més emblemàtics del terme i que suposaria la desaparició de la fauna existent a molts quilòmetres al voltant del circuit, provocaria també perjudicis als clients dels hotels de la zona pel renou que produeix un esdeveniment d’aquestes característiques.
 
El PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que la necessària desestacionalització turística no pot passar de cap manera per la destrucció del territori, sinó tot el contrari, per la protecció i per la promoció de la pràctica d’esports no agressius amb el medi ambient