PSM-IV-ExM demana que no s’executi el projecte del bulevard del Palau de Congressos

Marisol Fernández denuncia que el 2 milions d’euros que ha d’aportar l’Ajuntament al projecte s’han de destinar a cobrir necessitats socials

PSM-IV-ExM demana que no s’executi el projecte de bulevard de la façana marítima perquè aquest no és un projecte prioritari en un moment com l’actual. Sobretot, si es te en compte que el bulevard és un projecte relacionat amb el Palau de Congressos, una infraestructura que actualment es troba paralitzada i el futur de la qual és del tot incert. 

Per això, la regidora d’IniciativaVerds, Marisol Fernández, considera que s’ha de paralitzar el projecte tant del Palau de Congressos com el del bulevard “fins que no s’hagin actualitzat els estudis de viabilitat i de mercat del Palau de Congressos i hi hagi garanties sobre
el seu funcionament.” Cal recordar, que des de 2007 ha variat molt el context econòmic i el turisme de congressos no és aliè a aquestes noves circumstancies. 

D’altra banda, cal recordar que manquen 70 milions d’€ per finalitzar el Palau i l’hotel i si es subscriu un crèdit entre Ajuntament i Govern, això podria suposar uns 4 milions d’€ durant 40 anys al 50%. 

En aquest sentit, Fernández defensa que “en un moment en que no hi ha 400 mil euros per mantenir una escoleta municipal, no té sentit que l’Ajuntament destini 2 milions d’euros per una infraestructura inoportuna e innecessària”. 

Marisol Fernández defensa que és el moment de prioritzar les necessitats relacionades amb les persones. En canvi, si s’arriba a subscriure el crèdit necessari per acabar les obres, l’Ajuntament, és a dir, la
ciutadania de Palma, haurà de pagar uns 2 milions anuals durant 40 anys i si li sumam els 2 milions d’euros que es pretén invertir en el bulevard, constatam que esteim destinant uns recursos desproporcionats en una època en que s’estan fent severes retallades que estan ofegant els serveis públics essencials.