PSM-IV-ExM demana que no es subscrigui el préstec que obligarà a Cort i Govern a pagar 4 milions d’euros anuals durant 40 anys

La coalició denuncia el fracàs estrepitós del Palau de Congressos i demana que es replantegi aquesta estafa a la ciutadania

El PSM-IV-ExM entén que el fet que només una empresa opti a gestionar el Palau de Congressos, després d’establir unes condicions als plecs molt favorables pel gestor privat i negatives per l’administració, és una constatació més del fracàs d’aquest projecte.

El portaveu, Antoni Verger, recorda que al desembre de 2010 el PSM-IV-ExM ja va votar a l’Ajuntament de Palma en contra d’avalar un préstec de 30 milions d’Euros per continuar les obres i va exigir un replantejament de tota l’operació, a la vista que el grup Barceló, que havia guanyat el concurs inicial el 2007,
i que havia d’aportar 80 milions d’Euros, havia abandonat el projecte, mentre PSOE, PP i IU hi votaren a favor. La coalició va demanar que es replantegés el projecte i es tornàs a analitzar la viabilitat. “Sense fer cas a aquesta demanda, Cort i Govern varen emprendre una autèntica fugida cap endavant, dilapidant doblers públics en un projecte que ha quedat clar que no interessa gens ni mica a la iniciativa privada”. 

A part que no s’hagi presentat més que una oferta, la dimissió del gerent del Consell d’Administració, Ignacio Jiménez, que el darrer any l’únic que ha fet ha estat “vendre fum” explicant les excel·lències de la iniciativa, és una senyal més del fracàs del projecte. 

Per això, Antoni Verger considera que “és el moment d’assumir decisions valentes i deixar d’estafar a la
ciutadania amb les constants declaracions dels gestors del PP sobre les bondats i els beneficis del Palau. La realitat és que si no s’atura aquest despropòsit gastarem 4 milions d’Euros anuals durant 40 anys per poder tornar el crèdit necessari per acabar les obres. I no tenim garanties dels suposats beneficis que proporcionarà a la ciutat aquesta infraestructura, vista la manca d’interès de la iniciativa privada”, manifesta Verger, qui puntualitza que “tot i les constants peticions del grup municipal de PSM-IV-ExM el darrer any ningú ha actualitzat els estudis de viabilitat i les anàlisis de mercat fets el 2007 quan es va gestar l’operació del Palau, en un context econòmic completament diferent també pel que fa al turisme de congressos”. 

En l’actual situació s’haurien de prioritzar les necessitats, i posar per davant les dels ciutadans per evitar seguir
retallant en salut, educació i benestar social. Quans treballadors de la sanitat pública o de l’educació acomiadarem per no disposar d’aquests 4 milions d’Euros? Quantes famílies o joves amb problemes quedaran sense atenció social a Palma? 

En aquest sentit, el portaveu considera que davant aquest fiasco l’alcalde Mateu Isern hauria de donar la cara davant l’estrepitós fracàs, prendre una decisió valenta i rectificar enlloc de seguir disposat a carregar la ciutat amb un llast més, un més!, provocat per projectes mal concebuts, desproporcionats i absurds imposats durant la darrera legislatura del PP, tal com el Metro de Palma, el Palma Arena, l’Hospital de Son Espases o aquest Palau de Congressos.