PSM-IV-ExM demana que el gerent de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365 tengui coneixements de la realitat cultural i socioeconòmica de les Illes

Antoni Verger demana que s’inclogui el català com a requisit i el coneixement sobre la realitat patrimonial, històrica, cultural, social de la ciutat de Palma com a mèrit

La coalició PSM-IV-ExM considera indispensable que la persona que ocupi un càrrec de tan alta responsabilitat i amb tanta projecció exterior com és la direcció-gerència de la Fundació Turisme, domini la llengua pròpia del territori que ha de promocionar. Per això, ha demanat al regidor de Turisme, Alvaro Gijón, que es modifiquin les bases del procés de selecció i s’inclogui el català com un requisit. Actualment els requisits idiomàtics són el domini del castellà, l’anglès i l’alemany i es valoren coneixements d’altres idiomes.

D’altra banda, pel que fa als mèrits, es valoren, a més de l’experiència professional, habilitats comunicatives, capacitat de gestió i de lideratge però no es fa referència a cap tipus de coneixement sobre la ciutat de Palma.

Per això, la coalició nacionalista i sobiranista ha demanat que s’afegeixin com a mèrits els coneixements sobre la realitat patrimonial, històrica, cultural i social de la ciutat de Palma.

En aquest sentit, Antoni Verger considera prioritari que la persona responsable de Fundació Turisme de Palma de Mallorca 365 conegui els elements característics de la ciutat perquè, ràpidament, pugui desenvolupar un projecte coherent i d’èxit. “El projecte turístic de Palma ha de permetre desenvolupar el sector del turisme cultural i patrimonial, un àmbit amb
un important potencial de creixement. Per això és necessari tenir una sensibilitat cap al territori, per poder posar en valor el que ens diferencia i ens fa únics respecte a altres ciutats europees i mediterrànies. Hem d’evitar que Palma es converteixi en una franquícia pastada a qualsevol altre ciutat”.

La coalició defensa que les Illes tenen anys d’experiència de gestió turística, per tant, hi ha un bon nombre de professionals amb capacitats per liderar un projecte com el Fundació Turisme Palma de Mallorca 365.