PSM-IV-ExM demana la compareixença de la delegada del Govern espanyol davant les càrregues i les detencions d’ahir

El grup parlamentari se solidaritza amb els dos activistes detinguts, i vol que Teresa Palmer doni explicacions al Parlament sobre els excessos policials en la repressió de la protesta de piquets el dia de la vaga general

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha sol·licitat la compareixença de la delegada del Govern espanyol, Teresa Palmer, en el Parlament per explicar l’actuació de les forces de seguretat en la repressió de la protesta de piquets informatius durant la jornada de vaga general d’ahir, en la qual la policia va carregar contra els activistes i en va detenir dos. 

El grup parlamentari nacionalista i ecosocialista vol que Palmer doni explicacions per l’ús desproporcionat de la violència contra els piquets informatius. Així mateix, la formació se solidaritza amb els detinguts, un dels quals és Marcel Pich, activista i portaveu de l’esquerra independentista. 

“Èxit incontestable” de la mobilització al carrer: els governs del PP han de rectificar 

Des del PSM-IV-ExM rebutgen enèrgicament el “clar intent del Govern espanyol i del PP de criminalitzar els moviments sindicals i ciutadans de protesta”, i destaquen l’èxit “incontestable” de la mobilització d’ahir horabaixa en la qual desenes de milers de persones varen sortir als carrers de Palma per criticar les polítiques del PP. 

Arran de l’èxit de les manifestacions, des de la coalició consideren que els governs del PP han d’escoltar la veu del poble i actuar en conseqüència: han de rectificar les seves polítiques, convocar un referèndum sobre les mesures antisocials i de desmantellament de l’estat del benestar, o convocar eleccions avançades.