PSM-IV-ExM demana al conseller Mesquida que exerceixi l’autonomia i garanteixi el dret a la salut gratuïta a les persones immigrades

La coalició ofereix el seu suport al conseller Mesquida per mantenir oberts els hospitals

PSM-IV-ExM diu que donarà suport al conseller de Salut, Antoni Mesquida ,en la seva decisió de mantenir oberts els hospitals General i Joan March, en contra a la intenció del vicepresident econòmic, José Ignacio Aguiló, de tancar-los.

En aquests sentit, la diputada d’InciativaVerds, Fina Santiago, afirma que “s’han confirmat les nostres tesis de que fins ara no hi hagut Conselleria de Salut i que la exconsellera Carmen Castro, durant el seu mandat es va limitar a obeir els dictats d’Economia, sense preocupar-se per la salut pública.” 

PSM-IV-ExM celebra, per tant, que el nou conseller, al manco, es preocupi per la
sanitat i entengui que és una aberració tancar hospitals.

D’altra banda, en relació a la taxa sanitària que es vol cobrar als immigrants sense papers, la diputada i exconsellera d’Afers Socials, Fina Santiago, demana al Govern que exerceixi l’autonomia i que no apliqui la mesura a les Illes Balears. En aquesta línia apel·la a la condició de cooperant del conseller Mesquida per demanar-li que sigui coherent i que no negui a ningú una atenció sanitària digna. Santiago afirma “Mesquida ha participat en projectes de cooperació, finançats amb recursos públics, per prestar assistència sanitària a persones que viuen en països en vies de desenvolupament. Seria un contrasentit que, com a conseller, ara negui el dret a la salut als ciutadans d’aquests mateixos països només pel fet d’estar aquí.” 

Finalment, l’
exconsellera de serveis socials recorda que Antoni Mesquida també és conseller de Benestar Social, un àmbit de gestió en el qual hi ha moltes mancances que és necessari resoldre com la prestació de les rendes mínimes, la dinamització de la Llei de dependència o el pagament dels endarreriments a les entitats socials. Per tant, demana a Mesquida que no deixi desatesa aquesta important àrea.