PSM-IV-ExM defensa la desclassificació del sòl urbanitzable de Palma

La coalició que lideren Antoni Verger i Marisol Fernández aposta perquè la revisió del PGOU serveixi per protegir el sòl rústic existent i desclassificar l’urbanitzable

PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que Palma no pot seguir creixent ocupant més sòl, expandint-se cap a dins les zones rurals. El candidat de la coalició nacionalista i ecosocialista a la batlia de Palma, Antoni Verger, aposta perquè la revisió del PGOU serveixi per desclassificar sòl urbanitzable i passar-lo a rústic. 

“El Pla General de Ciutat és el gran repte de la nova legislatura i haurà de tenir en compte que ja hi ha prou sòl urbà i urbanitzable a les zones urbanes consolidades i més de 23.000 habitatges buits”. Antoni Verger i Marisol Fernández han explicat als mitjans de
comunicació a una zona rústica de Sant Jordi que la coalició connecta amb les barriades i pobles de Palma, com S’Indioteria, El Molinar, Son Sardina, Son Ferriol, Sant Jordi, o El Secar, que demanden aquesta desclassificació.

La coalició defensa la conservació dels valors dels sòl rústic que envolta Palma i evitar la seva degradació al mateix temps que s’ha de fomentar l’activitat agrícola. Per exemple, els pobles de Palma com Sant Jordi, Establiments, Son Sardina, Sa Casablanca, S’Aranjassa, Na Burguesa, etcètera tenen elements importants de patrimoni hidràulic, síquies, torrents o molins que s’han de rehabilitar.

“Desclassificant sòl aconseguirem rebaixar el preu dels terrenys i possibilitarem l’accés al mateix d’agricultors. S’ha de fomentar l’agricultura ecològica i el producte local, possibilitant mercats ecològics a la
ciutat i impulsant els mercats municipals i la comercialització del producte local. Només així aconseguirem protegir i conservar els valors del sòl rústic de Palma” 

La candidata a Cort, Marisol Fernández, ha afegit que la conservació del paisatge i els seus elements, com els molins o les construccions agrícoles, és una oportunitat per convertir Palma i tot el seu entorn en un pol d’atracció turística i cultural de referència, tal i com defensa la coalició. A la imatge, Antoni Verger i Marisol Fernández junt amb Josep Lendínez, candidat de Sant Jordi a l’Ajuntament de Palma, a un solar rústic del poble de Sant Jordi.