PSM-IV-ExM considera una vergonya la retallada de les subvencions a la premsa en català

La coalició denuncia l’atac constant del PP al català i insta als afectats a reclamar els 125.000 euros ja adjudicats

PSM-IniciativaVerds-Entesa reclama al Govern que rectifiqui la cancel·lació de les subvencions destinades a la premsa no diària escrita en català i que deixi d’atacar constantment la llengua pròpia de les Balears per tal de dedicar-se a generar lloc de feina i reactivar l’economia de les illes. 

La coalició nacionalista i ecosocialista rebutja aquest, el darrer atac al català, i denuncia el greu perjudici que provoca a gairebé una quarantena de publicacions i empreses d’arreu de les illes que veuen perillar les inversions realitzades durant aquest any 2011. La decisió “irresponsable” del Govern suposa que deixaran de rebre gaireb&
eacute; 125.000 euros que ja estan adjudicats i deixa al límit de la supervivència a empreses i entitats. 

La gravetat de la cancel·lació de les subvencions recau en la vulneració de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears. La coalició afirma que durà a terme totes les iniciatives parlamentàries que siguin necessàries per evitar aquest enèsim atac contra els drets dels ciutadans a expressar-se, a estar informats i rebre formació en català. 

A més, insta a tots els afectats a reclamar els doblers ja adjudicats per unes subvencions que fins i tot ja estan publicades al BOIB del 22 de març del 2011 i que atorgar la Direcció General de Política Lingüística de l’anterior govern, i que de fet també ha desaparegut.