PSM-IV-ExM considera antidemocràtic que Cort rebutgi homenatjar a Emili Darder

La coalició insta al PP a incloure el Mur de la Memòria dins el recorregut del cementiri de Palma per Tot Sants per tal de recordar la figura del darrer batle republicà de Palma quan es compliran 76 anys del seu afusellament a mans de les tropes franquist

PSM-IV-ExM de Palma considera inexplicable el posicionament mostrat ahir per l’equip de govern de Cort durant la sessió plenària de la institució en relació a la moció que sol·licitava celebrar un acte institucional cada 24 de febrer en homenatge a la figura del batle Emili Darder.

Antoni Verger, portaveu de la coalició, assegura que “el PP va mostrar una manca absoluta de sensibilitat cap a una de les figures més important de la història d’aquesta ciutat, pel gran valor de la seva tasca com a batle i la seva trajectòria impecable a nivell professional, política i humà”.

El grup municipal popular va rebutjar també la proposta d’acord de la moció que demanava que el dia de Tots Sants, i durant la ruta oficial que realitza el Consistori pel cementiri de Palma, s’inclogui la visita al “Mur de la Memòria” amb l’objectiu de retre homenatge al batle Darder així com també la resta d’assassinats injustament durant els anys de repressió franquista.

En aquest sentit, la coalició ecosobiranista en cap cas està d’acord en redefinir el Mur de la Memòria, tal i com assegurà el regidor de Cultura després de la sessió plenària d’ahir, per incloure la visita al mur durant el recorregut oficial que es dur a terme cada any per Tots Sants. PSM-IV-ExM recorda que es tracta d’un monument que es va inaugurar l’any 2011 de la mà de l’associació Memòria Històrica i la regidoria de Cultura dirigida per Nanda Ramon amb l’objectiu ineludible d’avançar cap a la recuperació i la reconciliació de la memòria històrica.

“Emili Darder és l’únic batle demòcrata de Palma que va ser assassinat precisament per ser demòcrata”, recorda Verger. El 24 de febrer es commemoraran els 76 anys de l’assassinat d’Emili Darder a mans de les tropes feixistes de Franco i la coalició ecosobiranista considera que tots els partits que es considerin democràtics han de poder acceptar les propostes mencionades.

“Si no ho accepta, el PP està demostrant que encara li pesa el seu passat com a hereu del règim franquista, i que no té prou sentit democràtic per donar suport la proposta de retre homenatge al darrer batle de Palma escollit democràticament abans de la dictadura franquista”.

Documents adjunts