PSM-IV-ExM comença la campanya de recollida d’avals per poder presentar-se a les eleccions

La coalició nacionalista i ecosocialista vol aprofitar aquest entrebanc introduït per PP i PSOE per donar-se a conèixer com una opció que “actua i pensa diferent als dos partits centralistes”

Avui matí la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha començat a la plaça de Cort, a Palma, la campanya de recollida de signatures per tal de poder presentar-se a les eleccions generals del proper 20 de novembre. La darrera modificació de la llei electoral pactada pel PP i pel PSOE obliga als partits que encara no tenen representació al Congrés o al Senat a recollir les signatures d’aval corresponents al 0,1% de la població inclosa en el cens electoral de la circumscripció per la qual es presenta. A les Illes Balears representen un mínim de 713 avals. 

Els quatre
candidats principals de la coalició (Miquel Ensenyat, cap de llista al Congrés dels Diputats, David Abril, coordinador d’IniciativaVerds i número 2 al Congrés, i els dos candidats al Senat per Mallorca, Jaume Català i Xisca Mas) han signat els formularis per recollir els avals. També hi han signat la vintena de voluntaris, que han començat a recollir signatures entre els ciutadans i ciutadanes que s’acostaven a la taula informativa de la coalició. 

Miquel Ensenyat, cap de llista de la coalició nacionalista i ecosocialista, ha manifestat la seva preocupació per aquest nou “obstacle” imposat per PP i PSOE. La coalició vol que aquesta campanya de recollida d’avals suposi una nova oportunitat i poder donar a conèixer les seves propostes a la ciutadania. Ensenyat ha afirmat: “els grans partits no han de confondre l’electorat, el 20N no són unes eleccions
presidencials, sinó que es vota la constitució del Congrés i del Senat. Aquí elegim 8 diputats, que han de tenir cara i ulls i han de representar els interessos de les Illes Balears". 

David Abril, coordinador d’IniciativaVerds i número 2 al Congrés, ha assenyalat la necessitat de canviar el model polític i econòmic que representen tant PP i PSOE: “la nostra coalició proposa un model que estigui al servei de les persones, i no dels mercats com està passant en l’actualitat”. Abril anima a totes aquelles ciutadanes i ciutadans indignats mobilitzar-se per tal de signar i donar suport a aquesta opció electoral que “actua i pensa diferent”. 

El termini per recollir els avals a la candidatura comença avui, dia en què la convocatòria electoral surt publicada en el BOE, i conclou dia 17 d’octubre, darrer dia de termini per registrar les
candidatures. 

La coalició vol fer una campanya austera i molt participativa i propera, basada en el contacte directe amb la gent i en l’ús de les xarxes socials.