PSM-IV-ExM califica de molt greu les retallades de recursos en espais naturals i reclama evitar l’acomiadament de treballadors.

El PSM-IV-ExM considera que el Govern està duent a terme una reducció dràstica dels recursos destinats a la cura del territori i els espais naturals. Segons els ecosobiranistes sls pressupostos de 2012 ja varen suposar una greu regressió en aquest sentit, que ara agreuja, fins a un punt inassumible, el projecte de pressuposts per a 2013.

Assenyalen que la fusió de les dues empreses públiques que es dediquen a tasques de protecció i conservació dels espais naturals, l’IBANAT I Espais de Natura Balear (ENB), no justifica en absolut les reduccions de pressupost, del 13% la primera, i més del 30% la segona, que comportarà nombrosos acomiadaments de treballadores i treballadors que es dediquen a aquestes tasques, en tot cas hauria d’afectar al nombre d’alts càrrecs i a alguna remodelació administrativa.

Aquesta retallada fa inassumible complir amb les directives europees de conservació d’espais ni el Pla Balears Natura 2015, sobretot si tenim en compte que entre els 10 espais naturals protegits de les nostres Illes i les 24 finques públiqeus sumen gairebé 100.000 hectàrees.

Antoni Alorda, diputat del PSM-IV-ExM ha manifestat que: "La decisió xoca, a més, amb els anuncis del Conseller Company de potenciar l’atractiu turístic dels espais naturals i el turisme de natura, i amb tot el discurs en favor de la desestacionalització, ben al contrari, és un atac a la línia de flotació del paisatge com a puntal de la nostra economia"

Des del grup ecosobiranista presentaran una PNL al Parrlament instant al Govern a garantir una protecció i conservació óptima dels espais naturals així com la dotació econòmica suficient de l’IBANAT i ENB per, o l’entitat resultant de la fusió, per evitar els acomiadaments de treballadors.