PSM-IV-ExM aprova un programa que té com a prioritats l’educació i la recuperació econòmica

Barceló: “el sector públic necessita bons gestors, i no privatitzacions”

Els prop de 300 militants dels parits de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han aprovat avui, per ampla majoria, el programa electoral amb el qual es presentarà a les properes eleccions al Parlament i al Consell de Mallorca. El document arreplega prop de 800 propostes concretes entre les quals destaquen aquelles destinades a crear les condicions per sortir de la crisi i per tornar a generar ocupació, així com les propostes per millorar l’educació. 

Així ho ha assenyalat el secretari general del PSM-EN i candidat de la coalició PSM-IV-ExM, Biel Barceló, durant la seva intervenció en l’acte de cloenda de la Convenció Programàtica. Barceló
ha explicat que el nou model econòmic que proposa la coalició econacionalista es basa en sis punts: la promoció de la recerca i la innovació, la diversificació basada en l’impuls de les noves tecnologies i dels nous sectors econòmics, la promoció del turisme cultural, gastronòmic i esportiu, el canvi cap a una economia verda i sostenible, el suport als emprenedors (autònoms i petita i mitjana empresa) i un nou model de finançament basat en el concert econòmic. 

D’altra banda, Biel Barceló també ha explicat que l’altra gran prioritat de la coalició PSM-IV-ExM és la millora substancial del sistema educatiu. Els econacionalistes proposen, entre altres mesures, que es destini el 6% del PIB en educació, de manera que “s’inverteixi més i millor”. També proposen un gran pacte per l’educació, que tregui aquesta qüesti&
oacute; del debat partidista: “l’educació és una qüestió de país, necessita consens i estabilitat”. Així mateix, el candidat de la coalició a la Presidència del Govern ha defensat la fortalesa del sector públic per garantir els serveis socials i l’estat del benestar: “el sector públic necessita bons gestors, i no privatitzacions”, ha dit Biel Barceló. 

Per la seva banda, la candidata al Parlament i consellera d’Afers Socials, Fina Santiago (IniciativaVerds), ha posat l’accent en els drets cívics i socials: ha afirmat que la coalició PSM-IV-ExM serà fonamental perquè en la propera legislatura es pugui aprovar la llei d’igualtat entre homes i dones, la llei de la família i la llei de no discriminació LGTB, entre d’altres. 

En l’acte de cloenda també ha intervingut el
president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, qui ha subratllat que la prioritat de la coalició PSM-IV-ExM per a la propera legislatura serà fer front a la crisi econòmica i reactivar l’economia a través del suport a emprenedors i als sectors més innovadors. 

La Convenció Programàtica dels econacionalistes celebrada avui de matí al Centre Flassaders de Palma ha aprovat el programa electoral quasi per aclamació (només hi ha hagut una abstenció, i cap vot en contra), després de debatre en comissions sectorials les esmenes que s’hi havien presentat. Amb aquest acte ha culminat un procés participatiu iniciat el passat mes de novembre de 2010, que ha comptat amb la participació de la militància del PSM-EN, IniciativaVerds i Entesa per Mallorca, dels simpatitzants de la coalició, de ciutadans, d’experts en diferents matèries i de
diverses entitats de la societat civil que han fet les seves aportacions a través de reunions presencials o a través d’altres canals, com ara les xarxes socials d’internet i la pàgina web de la coalició (www.pensadiferent.cat). 

Coordinadors del programa electoral:
- Xavier Bacigalupe.
- Maria Orts.
- Jaume Servera

Àrees del programa electoral:
- Economia i ocupació (coords: Rafel Borràs, Jaume Garau).
- Educació, cultura, patrimoni i política lingüística (coords: Rosa Barceló, Miquel Àngel Llauger).
- Medi ambient, sostenibilitat i ordenació del territori (coords: Lucy Collyer, Maria Orts).
- Model de país (coords: Xavier Bacigalupe i Miquel Rosselló).
- Drets cí
vics i socials
(coords: Marina Crespí i Toni Ballester).