PSM-IV-ExM alerta que el PP sols preveu pagar les ajudes a la dependència per els propers quatre mesos

El grup parlamentari detalla que el Govern preveu gastar 245 milions menys el 2012 en Salut i Benestar Social, un fet que “demostra la clara voluntat de retrocedir en serveis socials públics”

El portaveu parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha explicat avui en roda de premsa que el Govern del PP preveu invertir 245 milions d’euros manco entre les conselleries de Benestar Social i Salut tenint en compte el comptes dels pressupostos pel 2012 i la liquidació dels pressupostos prorrogats de l’any 2010. 

En aquest sentit, la coalició PSM-IV-ExM mostra la seva profunda preocupació davant unes previsions que no tenen en compte per a res de quina manera han canviat les necessitats dels ciutadans en els darrers anys dos anys. “És especialment greu la situaci&
oacute; dels comptes de Sanitat que preveuen una retallada de més de 200 milions d’euros ja que, segons les xifres del Consell Econòmic i Social, la despesa sanitària per habitant a les Illes Balears està a la coa de l’estat espanyol”. 

Per la seva part, la diputada Fina Santiago ha alertat de les afectacions concretes d’aquests pressupostos damunt els serveis socials públics. De fet, la previsió del programa de Pensions i Prestacions econòmiques del Capítol IV que fan referència a les ajudes a la dependència només contemplen doblers per pagar les nòmines de quatre mesos.  

A més, els comptes per al 2012 evidencien una voluntat política intencionada de perjudicar al tercer sector. Tant és així que mentre el Govern els deu milions, a partir de l’any vinent les entitats que reben serveis derivats de l&
rsquo;administració pública no podran comptar amb el pagament anticipat de les subvencions públiques. És a dir, “les entitats es estaran finançant l’administració perquè es veuran obligades a demanar crèdits als bancs per cobrir serveis bàsics que l’administració no pot assumir”. 

Segons Fina Santiago, amb aquests comptes queda demostrat que “la consellera de benestar no té cap mena d’autoritat davant el conseller d’economia que és qui ha comandat les decisions en serveis socials”. Els pressupostos de sanitat, família i benestar social “són uns comptes basats en criteris estrictament econòmics que no contemplen les necessitats de milers de persones”.


Documents adjunts