PSM-IV-ExM acusa Mateu Isern de crear alarmisme social a Son Gotleu

El grup municipal s’oposa a la criminalització dels veïns i aposta per fomentar un pla de mediació social i educatiu per tal de garantir la normalitat al barri a mig i llarg termini

Els sobiranistes i ecosocialistes de Palma acusen el batle de Palma de crear alarmisme social sobretot després de les declaracions efectuades ahir quan va assegurar que “per motius de seguretat” no visitava el barri. Així mateix, el grup municipal critica la poca prudència amb què actua el delegat del govern espanyol, Ramon Socies. Tots dos contribueixen a augmentar una imatge criminalitzada del barri. 

La coalició considera que la criminalització dels veïns de Son Gotleu no contribueix a pacificar la situació ni a crear el clima necessari per abordar amb profunditat els problemes de marginalitat i convivència.
“El factor humà és la clau per resoldre aquest conflicte, i no únicament solucions policials”. Considera que és necessari enfortir i fer més participativa la xarxa associativa i promoure accions de mediació social per fer possible a mig i llarg termini una convivència pacífica al barri. 

Els regidors sobiranistes i ecosocialistes consideren que arribat aquest punt, on l’equip de govern aposta únicament per l’alarma social i les mesures policials, és necessari mostrar el màxim suport als veïnats per demostrar que la normalitat és possible i real i reclamar al batle que també hi acudeixi per responsabilitat institucional. De fet, els tres regidors tenen previst acudir aquest vespre a Son Gotleu per mantenir una trobada informal amb representants d’entitats i veïns per conèixer de manera directa la problemàtica del barri. 

A més, el grup municipal lamenta que l’equip de govern retardi la convocatòria de la Comissió No Permanent de Son Gotleu perquè tots els grups polítics a Cort pugui ajudar a trobar una solució. Antoni Verger considera urgent convocar-la abans del proper plenari perquè encara falten més de vint dies. “La situació és d’emergència social”. 

Cal recordar, a més, que el delegat del govern espanyol no ha actuat amb la prudència necessària pel que fa a la investigació policial, ja que va assegurar que el ciutadà nigerià mort ho va resultar quan intentava robar, sense esperar a les conclusions definitives de la investigació policial. “La comunitat de nigerians i els gitanos, així com tots els ciutadans de Palma, necessiten poder confiar en la capacitat de les institucions per investigar i esclarir les circumstàncies de
qualsevol crim amb objectivitat”.