PSM-IV-ExM actua en defensa de la democràcia real i la participació ciutadana

Miquel Ensenyat: “Apostam pel diàleg amb els ciutadans i la seva participació en la vida política que va més enllà que posar una papereta en una urna cada quatre anys”

Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat i David Abril, així com el candidat al Senat, Jaume Català, han mantingut una trobada avui amb ciutadans per obrir el diàleg necessari perquè la política torni a apropar-se als problemes reals de la gent i fomentar la participació directa perquè els ciutadans puguin opinar i decidir sobre totes aquelles qüestions que els afecten directament. 

A la plaça Santa Pagesa de Palma, els candidats han escoltat i ha pres nota de les propostes, queixes, dubtes i incerteses dels ciutadans que s’han volgut aturar a xerrar
amb ells. Miquel Ensenyat ha explicat que la participació ciutadana és un dels eixos dels principis que guien l’acció de la coalició, i que per tant està recollit al programa electoral, perquè “és necessari recuperar la confiança perduda de la gent i la seva desmotivació vers la política a través de la democràcia directa i participativa, i no reduir-la a introduir una papereta en una urna cada quatre anys”. 

El candidat al Congrés dels Diputats ha declarat que per fer-ho s’ha de recuperar el diàleg amb els ciutadans i afrontar una reforma profunda del sistema democràtic perquè la composició de les cambres i parlaments han de tornar a ser una representació del què és la societat. De fet, Ensenyat ha afirmat que la llei electoral “cada vegada dóna més suport al bipartidisme i per tant frena l’entrada de
la representació de la pluralitat de la societat”. 

En aquest sentit, la coalició PSM-IV-ExM proposarà al Congrés una Llei de Consultes Populars que estableixi els temes que hauran de ser sotmesos a referèndums obligatòriament, i proposarà a totes les administracions públiques mecanismes de consulta als ciutadans aprofitant les noves tecnologies, així com la intenció de facilitar la presentació de llei per iniciativa popular a través de la rebaixa dels requisits. 

Miquel Ensenyat es compromet a ser un “diputat territorial” que defensarà els interessos de les Balears per damunt de tot i a estar en contacte permanent amb els ciutadans de les illes. D’aquesta manera s’establirà un mecanisme de contacte directe ja sigui a través de l’establiment d’un horari per rebre els ciutadans, com a través d’eines telemàtiques. En
qualsevol cas, Ensenyat a assegurat que estarà més temps a les illes que a Madrid per tal de mantenir aquest diàleg constant amb tothom, comerciants, pagesos, entitats socials, etcètera. 

“Les dades de les enquestes no són reals”. D’aquesta manera, Ensenyat ha valorat la darrera enquesta publicada pel CIS, ja que es tracta de xifres d’àmbit estatal que no contemplen la realitat de les autonomies. De la mateixa forma que aquesta enquesta no és real, ha assegurat Ensenyat, tampoc ho van ser les que pronosticaven que la coalició tan sols aconseguiria dos diputats al Parlament de les Illes Balears les passades eleccions autonòmiques. “I en tenim quatre”, ha conclòs el candidat.